Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Italiensk vårbuffé Våga göra det enke
lt för dig! Satsa på säkra kort och förbered så mycket som möjligt, det är halva grejen med en lyckad festbuffé. Det säger kocken Markus Aujalay, som här har skapat en lättlagad festbuffé med italienska förtecken. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT MARKUS AUJALAY STYLING JOSEFINE HAAMER VON HOFSTEN FOTO INGVAR ERIKSSON K LAXTARTAR MED FÄRSKA ÖRTER Fräsch aptitretare. För 8–10 personer. Putsa och skär 400 g skinnoch benfri laxfilé (som varit fryst i minst 2 dygn) i 1/2 cm små tärningar. Blanda med 2 msk olivolja, finrivet skal av 1/2 citron, 1 1/2 msk färskpressad citronjuice, 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Vänd ner 1 1/2 dl plockade blandade örter, t ex körvel, gräslök och basilika. Servera genast. 6 BUFFÉ 4 • 2 010 – Krångla inte till det! Satsa på säkra kort, rätterna känns kanske gamla för dig men inte nödvändigtvis för gästen. Den roligaste festen är ju den man hinner vara med på själv, säger Markus Aujalay, krögare på Winterviken, Stockholm, som har stor vana från såväl små intima middagar som stora banketter och nobelmiddagar. Han tycker inte heller att man ska ställa fram för många rätter. – Buff é är ju egentligen bara en serveringsform. Så likaväl som du serverar kött, potatis och sås på en tallrik kan du duka fram allt på separata fat. Komplettera med olika slags ostar, bröd, charkuterier, frukt, bär och en god grönsallad så ser det generöst och inbjudande ut. Tipset är alltså att plocka dina favoriter från Markus buff é, kanske den yoghurtdressade mozzarellan med chili och basilika, möra kycklingspett med citron och örter och stekt sparris med parmesanströssel. Eller tunt skivad fl äskfi lé med rosmarin och vackert grön tonnatosås, saſt iga ugnstomater med sardellröra och potatissalladen med kapris- och olivdressing. Men hoppa för allt i världen inte över den underbart krämiga gräddfi lspannacottan med jordgubbar i vin santo och italienska mandelskorpor. För god att avstå! Bjud på läcker
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40