Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 I den rustika lokalen på Wintervikens
kafé, förr i tiden hem för Alfred Nobels svavelfabrik, har mästerkocken Markus Aujalay dukat upp en italiensk festbuffé med mycket smak. Här ryms örtiga kycklingspett, rosmarindoftande fl äskfi lé med grön sås, ljummen potatis med kapris och oliver, smakrika plommontomater med sardellröra, mozzarella med yoghurt och annat gott. Dottern Enya delar generöst med sig av minipizzan med parmaskinka och oliver till pappa Markus. Mamma Erika och sonen Zack tittar på. MINIPIZZOR MED PARMASKINKA OCH OLIVER Toppa gärna dessa små söta publikfriare med röd pesto på burk. Förenkla med färdig pizzadeg på rulle eller pizzamix. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 1/2 paket jäst (25 g) 2 dl ljummet vatten (37°C) 4 1/2–5 dl vetemjöl salt TOPPING 1 mozzarella (125 g) 1 dl tomatsås av pastasåstyp 1 dl riven parmesan 120 g lufttorkad skinka, t ex parma ca 20 svarta oliver 1 kruka basilika olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Smula ner jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet. Rör runt så att jästen löses upp. Tillsätt 2 msk olivolja och 1 krm salt. Tillsätt mjölet och knåda ca 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. 2.Sätt ugnen på 225°C. Skär mozzarellan i mindre bitar. Skär degen i 20 bitar. Kavla ut till små pizzor, 6–7 cm i diameter, och lägg på bakpappersklädda plåtar. 3.Bre lite tomatsås på varje pizza. Fördela osten över. Grädda mitt i ugnen 8–12 minuter. 4.Toppa pizzorna med oliver, lufttorkad skinka, basilika och peppar. Servera dem varma, ljumma eller kalla. BUFFÉ 4 • 2 010 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40