Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 La dolce Italia Säga vad man vill om
våra svenska fikatraditioner – i Italien kan man sina sötsaker! Här bjuder matskribenten Lisa Lemke på nötkrämsfyllda cornetti, uppiggande tiramisu, saftig ricottakaka och en värmande kaffedrink med smak av apelsin. Viva il dolce! AV LISA N LEMKE FOTO ÅSA DAHLGREN CAFFÈ ARANCIA Använd gärna en fruktig kaffesort till denna »drink« med fräsch apelsinsmak. GER 4 STYCKEN 2 dl espresso (eller mycket starkt kaffe) 1/2 msk mörkt muscovadosocker rivet skal från 1/2 apelsin 4 tsk konjak, amaretto eller färskpressad apelsinjuice 6 dl varm standardmjölk (gärna skummad) GÖR SÅ HÄR: 1.Rör ut muscovadosockret i det heta kaffet. 2.Tillsätt apelsinskal samt konjak, amaretto eller apelsinjuice. Toppa med den skummade mjölken. PINJENÖTSTOPPAR MED CITRON OCH CHOKLAD Genom att pinjenötterna rostas får de en fantastisk smak som passar perfekt till dessa underbara maränger. GER 30 STYCKEN 100 g pinjenötter 4 äggvitor 3 dl socker rivet skal från 2 citroner 1 tsk färskpressad citronjuice 100 g mörk choklad MATCHA MED KAFFE • Mörk choklad gillar ett eldigt och kraftfullt kaffe som blir sötare i mötet med chokladen. • Söta bakverk går bra ihop med fylliga, mörkrostade kaffesorter med låg syrlighet. • Desserter med citron och syrliga bär smakar bäst i kombination med ett syrligt kaffe. GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 125°C. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Låt svalna och hacka dem mycket fint. Ställ åt sidan. 2.Vispa äggvitor och socker kraftigt med elvisp ca 10 minuter i en rostfri skål över vattenbad. 3.Blanda ner de finhackade pinjenötterna, citronskal och citronjuice. Klicka ut smeten med hjälp av 2 matskedar på en bakpappersklädd plåt. 4.Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt kakorna svalna. 5.Smält chokladen i vattenbad. Doppa kakornas botten i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper eller galler. BUFFÉ 4 • 2 009 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40