Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Pesto, vita bönor och salami ger en
lätt italiensk smak på Billiga veckans meny. Inleder gör en läcker broccolisoppa med räkor. Citrusspetsad pestokyckling »allt-i-ett« avslutar – mycket gott för under 400 kronor. RECEPT KRISTINA ERIKSSON FOTO ÅSA DAHLGREN måndag månd BROCCOLISOPPA SMARTA TIPS! ✓Mångsidig röra Pesto är gott att servera som tillbehör till soppor, dryga ut med crème fraiche eller använda ovanpå pizza i stället för tomatsås. ✓Ta tillvara Matyoghurt som blir över blir lyxig frukost med flytande honung och lite nötter. Passar också bra i en röra med t ex persilja, vitlök och lite honung. ✓Grön nyttosak Broccoli är en mycket näringsrik grönsak och ett av våra mest antioxidanta livsmedel. ✓Gör lite extra Koka gärna lite extra couscous när du ändå gör salladen med kyckling och salami. Smaksätt med curry eller saffran och fräs tillsammans med t ex paprika, lök och champinjoner. Servera med stekt skinka eller korv och en kall gräddfilssås. MED ITALIENSKA SMAKER Med en burk vita bönor blir soppan extra matig. Serverad med skalade räkor och chiliolja känns den lite smålyxig! FÖR 4 PERSONER Skär 1/2 purjolök (ca 100 g) i tunna skivor. Fräs dem i 1 msk margarin i en kastrull. Skär 500 g färsk broccoli i bitar (ta bara bort det yttersta på stjälken) och tillsätt det till purjolöken. Tillsätt 1,2 liter vatten och 2 hönsbuljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 minuter utan lock. Skölj 1 burk små vita bönor (ca 400 g) och tillsätt i soppan. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Vispa ner 4 msk crème fraiche, 1 tsk salt och 2 tsk färskpressad citronjuice. Servera med 200 g skalade räkor. Ringla gärna över lite chiliolja. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och crème fraiche. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. tisdag UGNSPANNKAKA MED BACON OCH ÄPPLE Klassiska smaker som man aldrig tröttnar på och som går hem i alla åldrar. Keso och lingonsylt är mycket gott till. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Dela, kärna ur och skär 1 äpple i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm. Skär 1 paket bacon (140 g) i bitar och stek det i en stekpanna. Strö baconet över äppelbitarna. Vispa ihop 2 1/2 dl vetemjöl, 3 dl mjölk och 1/2 tsk salt till en slät smet. Tillsätt 3 dl mjölk och 3 ägg och vispa lite till. Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30–35 minuter. Servera med keso och lingonsylt. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och välj mjölkfritt matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt. Billiga veckan 22 BUFFÉ 4 • 2 010 Under 400 kronor! inköpslistan Hela fi nns på www.ICA.se/buffe Klassiker
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40