Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 CORNETTO MED NÖTKRÄM Med smördeg på
rulle och färdig nötkräm är det lätt som en plätt att göra dessa lyxiga bakverk. GER 8 STYCKEN 1 rulle kyld smördeg (250 g) 1 ägg 2 msk florsocker ca 2 dl nötkräm, t ex nutella florsocker flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Skär smördegen i 8 rutor, ca 8 x 8 cm. Forma varje smördegsruta till en strut. Tryck samman 8 bitar av aluminiumfolie och forma till mindre strutar, men så stora att de ryms inuti smördegsstrutarna. 2.Stoppa försiktigt in foliestrutarna i smördegsstrutarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt. 3.Vispa samman ägg och florsocker och pensla strutarna med detta. 4.Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter tills strutarna har fått en fin, gyllene färg. 5.Låt strutarna svalna på galler och avlägsna sedan försiktigt aluminiumfolien. 6.Fyll en spritspåse med nötkrämen och spritsa in fyllningen i strutarna. 7.Pudra florsocker över strutarna och strö lite flingsalt över nötkrämen. RICOTTAKAKA MED APELSIN OCH KOKOS Kokos, apelsinjuice och den italienska färskosten ricotta gör detta till en härligt saftig och god kaka. GER 10–12 BITAR 1 ask ricotta (250 g) 100 g smör 4 ägg 3 dl socker 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice rivet skal från 1 apelsin 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 4 dl riven kokos smör och kokos till formen florsocker att pudra med GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal. 2.Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner i äggvispet. 3.Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten. 4.Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering. BUFFÉ 4 • 2 009 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40