Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 »Mina ungar bara måste få den här ca
rbonaran en gång i veckan till middag – de älskar den!« VILL DU HA DRYCKESTIPS? LÄS MER PÅ WWW.ICA.SE/BUFFÉ FARFALLE MED SIDFLÄSK, ÄRTER OCH SALVIA Enkelt och snabblagat, men ändå festligt. Servera gärna med en rå äggula på toppen. FÖR 4 PERSONER 400 g pasta, gärna farfalle 250 g rimmat eller rökt sidfläsk 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 150 g frysta, tinade ärter 3 dl riven parmesan (ca 60 g) 3/4 dl grovhackad salvia 3/4 dl grovhackad bladpersilja olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på paketet. 2.Skär sidfläsket i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek fläsket i 1 msk olja i en stekpanna tills det har fått en fin, gyllenbrun färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1 minut. Häll av ev överflödigt fett. 3.Häll i grädden och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter, tills såsen har tjocknat något. Häll i ärterna och låt sjuda ytterligare någon minut. Rör ner det mesta av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. 14 BUFFÉ 4 • 2 010 4.Låt den kokta pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda ner såsen. Tillsätt salvia och bladpersilja. Vänd runt tills pastan är ordentligt täckt av den krämiga såsen. Strö över resterande parmesan vid servering. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40