Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 BULGOGI MED CURRYSTEKT ANANAS En kor
eanskinspirerad rätt, så kallat eldkött, med fruktiga tillbehör. Går lika bra att laga i en vanlig stekpanna som i wokpanna. FÖR 4 PERSONER ca 400 g lövbiff 1 förpackning frysta haricots verts (250 g) 3 dl jasminris 1/2 färsk ananas (ca 700 g) 1/2–1 tsk curry MARINAD 2 vitlöksklyftor 3/4 dl japansk soja 1 msk sesamfrön 1/2–1 tsk sambal oelek olivolja nymalen svartpeppar ev mango chutney och marinerad grillad paprika till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften. 2.Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1/2 dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid. 3.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 4.Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och »skalet« på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan. 5.Hetta upp 1 msk olja i en stekeller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten. Servera genast med riset, currystekt ananas och ev mango chutney och marinerad grillad paprika. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Testlagarna NAMN:Ursula Kalizewska BETYG: 4,9 Mycket utdelning för liten insats! Den stekta ananasen var pricken över i. Sambon tog tabberas och utnämnde rätten till »bästa hittills«. Bytte till kalkon andra gången och tillsatte ingefära i marinaden. Lät köttet dra ett dygn. Wokade vårlök och böngroddar till. NAMN: Jonas C Wahlström BETYG: 4,0 Härliga asiatiska smaker. Men ananasen kändes överfl ödig, så den tog jag bort andra gången. Gjorde då en vegetarisk variant med quornstrimlor och blandade med nudlar, grillad paprika, lök och vitkål. Serverade med chutneyn, nötter, sweet chiliyoghurt och limeklyftor. Mums! NAMN: Helena Sundström BETYG: 5,0 En riktig höjdarrätt! Var svårt att ändra på något, men testade att göra ett billigare vardagsalternativ med nötbog som jag putsade bort senorna på ordentligt. Lät köttet marinera ett dygn och tog ananas på burk. Lika gott! BUFFÉ 1 1 • 2 009BUFFÉ 4 • 2 010 31 Vardagsfest
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40