Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Italiensk vårbuffé KYCKLINGSPETT MED
VITLÖK, CITRON OCH ÖRTER Lårfilé av kyckling är tacksamt att använda. Gör det lätt att få saftiga och riktigt möra spett, även när de serveras ljumma. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 900 g kycklinglårfilé 3 vitlöksklyftor rivet skal av 2 citroner 1 msk repad rosmarin 1 msk repad timjan 1 dl grovhackad persilja 3/4 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 150°C. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, skal av 1 citron, örter och olivolja samt 1 tsk salt och 2 krm peppar med stavmixer eller i matberedare. 2.Lägg kycklingen i en bunke. Blanda med örtmixen. 3.Trä upp kycklingen på träspett. Grilla i grill-/ stekpanna ca 2 minuter på varje sida. 4.Lägg över i en ugnssäker form. Stek färdigt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. 5.Lägg spetten på ett fat och riv över resten av citronskalet. MOZZARELLA MED YOGHURT, CHILI OCH BASILIKA Het chili och vinäger ger extra skjuts till den milda mozzarellan. Välj en så färsk ost som möjligt och se till att den är rumstempererad vid servering. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 500 g mozzarella (gärna av buffelmjölk) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl matyoghurt (10 %) 3 msk vitvinsvinäger 1 kruka basilika olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Bryt osten i grova bitar. Lägg dem på ett fat. 2.Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Vispa ihop yoghurt med vinäger, 3 msk olivolja, 1 tsk flingsalt och 1/2 krm peppar. 3.Häll blandningen över osten. Strö på chili och basilikablad. BUFFÉ 4 • 2 010 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40