Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 Primo piatto PASTA ALLA PESCATORA So
m mellanrätt, primo piatto, bjuder Marco på en härlig pasta med ingredienser från havet. I det här fallet lax, sej, färska räkor och bläckfisk, men utgå från de fiskar och skaldjur du själv tycker om. Såsen gör han på kvisttomater som får puttra tillsammans med tunt skivad vitlök, kapris och olivolja. Doften som sprider sig i köket går inte av för hackor! En rejäl näve bladpersilja förstärker den goda smaken. Välj pastasort efter tycke och smak. Ett utförligt recept finns på www.ICA.se/buffe. Secondo piatto POLLO ALLA DIAVOLA En mustig och saftig rätt som lagar sig själv i ugnen. Använd gärna ekologisk majskyckling. FÖR 6–8 PERSONER 2 majskycklingar (à ca 1 kg) 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad rosmarin 3/4 dl olivolja 2 apelsiner 1,2 kg potatis salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stick in vitlöksskivorna under skinnet på kycklingarna. 2.Blanda rosmarinen med olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. 3.Lägg kycklingarna med bröstsidan nedåt på en skärbräda. Klipp längs med ryggbenet. 4.Klappa in dem med hälften av rosmarinoljan. Lägg kycklingarna med skinnsidan upp på en plåt, tryck till och platta ut dem. 5.Ställ in kycklingarna mitt i ugnen 70–80 minuter. Vänd dem 3 gånger under tillagningen. 6.Skär apelsinerna i skivor och lägg åt sidan. 7.Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en ugnssäker form. Blanda potatisen med resten av rosmarinoljan. 8.Ställ in potatisen i nedre delen av ugnen när ca 30 minuter av kycklingarnas tillagningstid återstår. Lägg samtidigt apelsinskivorna på kycklingarna. 9.Ta ut kycklingarna när de är färdiga. Höj ugnsvärmen till 250°C. Ställ in potatisen i övre delen av ugnen ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Strö över lite flingsalt på potatisen och kycklingarna. Servera gärna med en fräsch grönsallad eller lättkokta grönsaker. SÅ GÅR DET TILL: På www.ICA.se/buffe kan du se hur man lagar Marcos kyckling. BUFFÉ 4 • 2 010 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40