Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Testlagat april SÅ TYCKER VI NAMN: U
rsula Kaliszewska BETYG: 4,5 Var tveksam till receptet, men döm om min förvåning. Vitlöken och löken blir söta i ugnen, bönorna mjuka och halloumin gifter sig lyckligt med de franska örterna. Ökade mängden olivolja andra gången, la till en burk stora vita bönor samt en stor skivad mozzarella. NAMN: Jonas C Wahlström BETYG: 4,0 Lockande för både öga och gom. Men futtigt att bara äta bröd till, så vid andra provlagningen bjöd jag rätten med en matig grönsakssallad med buljongkokt fullkornscouscous. Skalade vitlöken i förväg, tog mer lök och kryddade tomaterna med örtsalt. NAMN: Helena Sundström BETYG: 2,8 Rätten blev torr och den hela vitlöken var så där. Blandade bönorna med en vinägrett med vitlök och italiensk salladskrydda andra gången för att göra rätten mer saftig. La till purjolök och färsk bladspenat och stekte halloumin för sig. Nu blev det något bättre. Det koreanska »eldköttet«, bulgogi, får högst snittbetyg bland månadens rätter. Helena gör en billigare variant på nötbog och ananas på burk. Ursula gillar ugnstomaterna, och Jonas fisk- och skaldjursgrytan – när han får göra på sitt sätt, vill säga. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON STYLING ANNE SYDQUIST FOTO EVA HILDÉN SMITH UGNSBAKADE TOMATER MED HALLOUMI Halloumiost kommer från Cypern och finns även i light-variant. Bjud rätten med kokt quinoa, couscous eller bulgur om du vill ha den mer mättande. FÖR 4 PERSONER 1 förpackning kokta kidneybönor eller vita bönor (ca 400 g) 4 bifftomater eller 6–8 normalstora tomater 1 gul lök 2 hela vitlökar 1–1 1/2 förpackning halloumiost (à 250 g) 1 1/2 tsk franska örter olivolja nymalen svartpeppar ev balsamicosirap GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnssäker form. 2.Dela tomaterna. Skala och skär löken i tjocka skivor eller klyftor. Dela vitlökarna. Lägg alltsammans ovanpå bönorna. 3.Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna. 4.Krydda med örtkryddan och 1 krm peppar. Ringla över 1 msk olja. 5.Tillaga mitt i ugnen 25–30 minuter tills osten fått fin färg och löken är mjuk. Servera gärna med lantbröd och ringla ev över lite balsamicosirap. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu. BUFFÉ 1 1 • 2 009BUFFÉ 4 • 2 010 29 Smak av medelhav
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40