Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 onsdag KYCKLING OCH SALAMI Smarrig s
allad med fin avvägning mellan salt, sött och surt. Det ska vara rikligt med citronyoghurt till! FÖR 4 PERSONER Koka upp 4 dl vatten och 3 krm salt. Tillsätt 2 dl couscous och ta från värmen. Låt dra under lock 10 minuter. Rör ner 1 msk margarin. Rensa 1/2 grillad kyckling fri från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. Skär 50 g salami i strimlor. Skär 100 g torkade aprikoser i mycket små bitar. Finhacka bladen från 1/2 kruka persilja. Blanda 4 dl matyoghurt (10 %) med finrivet skal från 1 citron, 2 krm salt och 2 krm peppar. Bre ut couscousen på ett uppläggningsfat. Strö på kyckling, salami, aprikoser, persilja och 1 påse babyspenat (70 g). Servera med citronyoghurten. COUSCOUS MED FÖR ALLA? Fri från ägg. Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri yoghurt och kontrollera grillkycklingens kryddblandning. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera grillkycklingens kryddblandning. torsdagt r d KRÄMIG PASTASALLAD MED LAX OCH PEPPARROT Här serveras gravad lax tillsammans med melon och äpple i en krämig pastasallad. Gott och snabblagat! FÖR 4 PERSONER Koka 250 g pasta, t ex gnocchi, enligt anvisning på paketet. Skölj pastan hastigt i kallt vatten. Blanda 2 dl lättcrème fraiche, 2 msk finriven färsk pepparrot, 2 msk fryst, hackad dill, 1 krm salt, 1 krm peppar och 1 krm socker. Blanda den avkylda men fortfarande ljumma pastan med pepparrotsröran. Skär 200 g gravad lax i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär 600 g melon, t ex galia eller honungsmelon, i tärningar. Dela, kärna ur och skär 1 äpple i tärningar. Skär 50 g isbergssallad i bitar. Blanda melon, äpple och isbergssallad försiktigt med pastan. Servera med laxen. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Gör äggfri: använd äggfri pasta. fredag KYCKLING ALLT-I-ETT MED PESTOTÄCKE Enklare än så här kan det knappast bli. Potatis, kyckling och grönsaker under ett täcke av grön pesto. Citronskalet tillför det lilla extra. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Skala och dela ca 800 g potatis. Lägg potatis och 900 g kycklingklubbor i en stor, oljad ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja på potatisen. Krydda potatisen med 3/4 tsk salt. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Skär 1/2 purjolök (ca 100 g) i 3 cm breda bitar. Tillsätt purjolök och 1 ask körsbärstomater (250 g) till formen. Bre på 100 g pesto över kycklingdelarna efter halva tiden. Strö på finrivet citronskal från 1/2 citron före servering. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: kontrollera peston. Gör mjölkproteinfri: mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinjeeller valnötter, vitlök och olja. BUFFÉ 4 • 2 010 23 Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. och Tre plan av b och go oc det lag go de got ga tt h p s ne serna hylla bas pa a ya an Superenkel
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40