Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Ladda för hösten Slut på lata dagar
i hängmattan, start för jobb och skola igen. Hjälp vardagen på traven med sju piffade färdigsoppor, sex maffiga pajer i långpanna, fyra röror att fylla bakpotatis eller mackor med, lika många snabba vardagsrätter och sex pigga energikickar. AV CAMILLA THÖRNQVIST OCH ELLINOR JIDENIUS FOTO EVA SMITH FISKSOPPA Koka upp 1 kyld, färdig SVAMPSOPPA Koka upp 1 kyld, färdig svampsoppa (ca 500 ml) med 1/2 msk sherry. Toppa med 1/2 paket, strimlat, knaperstekt bacon, 50 g smulad ädelost samt grovskuren persilja. fisksoppa (ca 500 ml) med 2 msk vitt vin och 50 g strimlade sockerärter. Låt sjuda i ca 3 minuter. Toppa med 1 burk musslor (200 g), 6 halverade körsbärstomater, 1 klick crème fraiche smaksatt med saffran och tomat. Garnera med några dillvippor. TOMATSOPPA Koka upp 1 kyld, färdig tomatsoppa (ca 500 ml) med 1 dl mjölk, 1–2 cm finriven ingefära och 1 liten grovriven morot (ca 60 g). Låt sjuda 3–4 minuter. Blanda 1 dl matyoghurt (10 %) med juice och skal från 1/4 citron. Smaksätt med salt och peppar. Toppa soppan med yoghurten samt 1 dl krutonger och bladpersilja. n samt 1 dl k h bladpersilja. er THAISOPP HAISOPP AISOPPA Koka upp 1 kyld, färdig thaisoppa (ca 500 ml) med 1/2 burk lättkokosmjölk (2 dl), ca 30 g glasnudlar, 150 g lax skuren i 1–2 cm stora bitar, 4–6 buketter fryst, tinad broccoli. Låt sjuda ca 5 minuter. Pressa i färsk limejuice. Garnera med färsk koriander. KYCKL NGSO ALINGSOPPI Stek 1 1/2 dl kokta kikärter i KYCKLINGSO 1/2 msk olja med 1 krm spiskummin, 1 krm koriander och 1 krm kanel i ca 5 minuter. Värm 1 kyld, färdig kycklingsoppa (ca 500 ml) med 1–2 krm sambal oelek. Toppa med kikärterna, 4 strimlade torkade aprikoser, 2 msk rostade cashewnötter och 1/2 avokado skuren i tärn n ar. te ocer o h 1/2 avo ado tärningar. ärniingar CURRYSOPPA Värm 1 kyld, färdig curry- soppa (ca 500 ml). Plocka och dela köttet från 1 grillat kycklinglår. Lägg i det samt 1/2 tärnad röd paprika, 1/2 dl majs och 1/2 påse babyspenat (35 g). Låt sjuda i 1–2 minuter. Garnera med några blad thaibasilika. sopporna är beräknade för 2 personer 7 snabba soppor Med en färdig kyld soppa som bas kan det bli många olika rätter. Variera med extra kryddor och tillsättmatiga ingredienser som fisk eller grillad kyckling. Komplettera med ett gott bröd. Snabbt, enkelt och mättande. BUFFÉ 8 • 2 009 15 SPARRISSOPPA Värm 1 kyld, färdig spar- rissoppa (ca 500 ml) med 6 frysta sparrisar skurna i bitar. Låt sjuda i ca 3 minuter. Toppa soppan med 100 g skalade räkor, 1 klick crème fraiche och 2 msk ishavsrom. Garnera med finskuren gräslök.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40