Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 4 enkla middagar Korv och makaroner
och pannkaka i all ära,men vardagsmat är så mycket mer. Här är fyra rätter som lätt blir nya favoriter. Både enkla och snabblagade. PESTOPASTA MED CHORIZO Smakrikt alternativ till falukorv med makaroner. Parmesan ger extra vardagslyx. FÖR 4 PERSONER 400 g pasta (t ex penne) 400 g rå/färsk chorizo 1 kruka basilika 1 burk tomatpesto (ca 200 g) 2 dl lättcrème fraiche 1 bit parmesan (ca 50 g) olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär chorizon i slantar. Fräs dem 3–5 minuter i olja. 2.Grovhacka basilikan, spara några blad till servering. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad. APELSINCURRY MED QUORN Färskpressad apelsinjuice ger fin sötma till curryhettan. FÖR 4 PERSONER 1 påse frysta quornbitar (300 g) 1 gul lök 2 tsk curry 3 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk vetemjöl 2 dl matyoghurt (8 %) 400 g frysta, tinade blandade grönsaker, t ex ärter/blomkål/brytbönor/morot rapsolja, soja (kinesisk) salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry försiktigt i 1 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med 4–5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och koka i ca 5 minuter. 2.Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan. 3.Lägg ner grönsakerna och låt småkoka i 2–3 minuter. 4.Smaka av med 1 tsk soja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera gärna med quinoa. 16 BUFFÉ 8 • 2 009 ALLT I ETT-KYCKLING Snabb genväg till middagen blir det med fryst grönsaksblandning på påse. FÖR 4 PERSONER 900 g kycklingben 2 msk repad, finhackad timjan 1 påse frysta grönsaker, t ex medelhavsblandning (900 g) 150 g fetaost 2 dl matyoghurt (10 %) rivet skal av 1/2 citron olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. 3.Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25–30 minuter. 4.Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd. LAX I HET SÅS Citron och chili bryter fint mot len lax och salta oliver. FÖR 4 PERSONER ca 600 g skinn- och benfri laxfilé färskpressad juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2 1 gul lök 1 fänkål (ca 300 g) 500 g krossade tomater 2 msk konc grönsaksfond 1–2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes) 1 1/2 dl gröna oliver, gärna fyllda med vitlök olja, socker, salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär laxen i 4–5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice. 2.Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor. 3.Fräs lök och fänkål 4–5 minuter i 1 msk olja. Tillsätt tomater, fond, chili och 1 tsk socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5–10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med 1 tsk salt. Servera med ris eller pasta.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40