Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 RAKETSTRUTAR Vira lite papper omså b
lir de här tunnbrödrullarna perfekt fingermat. GER 10 SMÅ RULLAR 5 rektangulära mjuka tunnbröd 200 g färskost av philadelphiatyp 120 g skivad kokt skinka 1 morot 1/2 röd paprika ev ärtskott GÖR SÅ HÄR: 1.Bre ett lager färskost på varje tunnbröd. Fördela skinkskivorna på. Rulla försiktigt ihop tunnbröden från den ena kortsidan till den andra. 2.Dela rullen på mitten och ställ dem i små glas eller liknande. Skala och skär moroten i smala stavar. Dela, kärna ur och skär paprikan i stavar. 3.Sätt ner några stavar i toppen av varje rulle. Toppa ev med ärtskott. cosmos-shake PIZZASTJÄRNOR Genvägar är aldrig fel! Den här snabbpizzan har botten av tortillabröd. Lättast är att stansa ut stjärnorna innan man bakar dem. FÖR 10 PERSONER 3 stora tortillabröd 120 g skivad rökt skinka 1 1/2 dl färdig tomatsås av pastasåstyp 1 msk oregano 1 påse riven pizzaost (150 g) GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 250°C. 2.Skär skinkan i grova bitar. Bre tomatsås över bröden, strö över skinka, oregano och ost. 3.Stansa ut stjärnor med hjälp av ett pepparkaksmått eller skär i tårtbitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda 5–7 minuter i övre delen av ugnen. Servera pizzabitarna ljumma eller kalla. MUMSIGA MOLN Överraska med annorlunda glasstrutar! Det är bra omman är lite snabb i vändningarna eftersomsmeten stelnar ganska fort. Perfekt att förbereda dagen före. GER 10 STYCKEN 1 påse skalad och hackad mandel (50 g) COSMOS-SHAKE Mumsig drink med härligt och naturligt lila färg! För 10 personer: Skala och skär 1 banan i bitar. Mixa 1/2 paket frysta blåbär (125 g), banan, 1 liter mjölk och 1 liter vanilj- eller blåbärsglass i en stor bunke med stavmixer. Häll upp shaken i glas och toppa med glass. Dekorera med silverkulor. ca 1 1/2 liter poppade popcorn 50 g smör ca 200 g marshmallows 10 våffelstrutar smör att smöra skålen med GÖR SÅ HÄR: 1.Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. 2.Smöra en stor skål som rymmer minst 3 liter. Blanda popcorn och mandel i skålen. 3.Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt marshmallows och blanda tills de smält i smöret. 4.Häll smörblandningen över popcornen och blanda väl. Fyll strutarna med hjälp av en sked eller blöta händer och forma till bollar så att det ser ut som glass. Gör det så snabbt som möjligt eftersom popcornblandningen snabbt stelnar. Sätt strutarna i ett ställ/höga glas. NASA-BURGARE Hamburgare går hem hos de flesta barn. Gör dem små, så att resten av godsakerna på kalaset också ryms! GER 10 STYCKEN 500 g nötfärs 1 ägg 1 tomat 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1 msk majonnäs 1 msk ketchup 10 cornichoner 10 stora skivor grovt rostbröd 1 kruksallad smör till stekning salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda färs, ägg, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 10 små hamburgare. Stek dem ca 2 minuter på varje sida i 1 msk smör. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. 2.Skär tomaten på hälften och gröp ut kärnorna. Skär tomaten i fina tärningar och blanda med matyoghurt, majonnäs, ketchup, 1/2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. 3.Dela cornichonerna på längden. Rosta bröden och ta ut rundlar, 2 stycken på varje brödskiva, med hjälp av ett runt pepparkaksmått eller ett glas. 10 minuter före servering: Sätt ugnen på 175°C. Värm hamburgarna ca 10 minuter eller tills de är genomvarma. Lägg ett salladsblad på hälften av bröden. Lägg på de varma hamburgarna och toppa med en klick dressing och 2 cornichonhalvor. Lägg på de resterande bröden och stick ev ner en tandpetare eller liknande för att hålla ihop burgarna bättre. RYMDIGA FLASKOR Köp vanliga flaskor med läsk i affären och dekorera dem med folie, papper, piprensare eller annat kul. Sedan är det bara att öppna och sticka ner ett sugrör! BUFFÉ 8 • 2 009 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40