Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 onsdag KYCKLINGFILÉ MED COUSCOUSSALL
AD Servera gärna den här färgglada rätten med ett frasigt bröd. FÖR 4 PERSONER Tina 400 g fryst kycklinglårfilé. Koka 5 dl couscous enligt anvisning på paketet med 1 tsk curry och 1 tsk gurkmeja. Blanda med 1/2 dl olivolja, 3 msk färskpressad citronjuice, 1/2 tsk salt och 2 krm nymalen svartpeppar. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Stek kyckling och vitlök i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna. Dela, kärna ur och skär 1 grön paprika grovt. Skär 2 tomater i tärningar. Skala, dela och strimla 1 liten rödlök. Skär ca 50 g chorizosalami i strimlor. Blanda detta med kyckling och couscous. Servera gärna med ett gott bröd. FÖR ALLA? Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven. Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor. torsdag KALKONKORV MED LJUMMEN SALLAD Kalkonkorv är ett magert alternativ till falukorv. FÖR 4 PERSONER Ansa och skär 1/2 purjolök i strimlor. Skär 2 tomater i bitar. Skala och grovhacka 2 vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och finhacka 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar). Häll av och skölj 2 burkar matvete (à 410 g). Fräs vitlöken försiktigt i 2 msk olja ca 1 minut. Tillsätt purjolök och matvete, låt allt bli genomvarmt. Lägg över i en skål och låt svalna något. Tillsätt tomaterna, chilin och 1/2 dl persilja (fryst, hackad). Pressa över 2–3 msk citronjuice. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skär 500 g kalkonkorv i cm-tjocka skivor. Stek i 1 msk olja 1/2–1 minut på varje sida. Servera med matvetesalladen. FÖR ALLA? Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven. Gör glutenfri: ersättmatvete med quinoa, ris eller bönor. fredag PASTAMED KRONÄRTSKOCKSFRÄS Enkel rättmed få ingredienser som bjuder på härliga italienska smaker. FÖR 4 PERSONER Knaperstek 1 paket bacon (140 g). Koka 400 g spagetti eller annan pasta. Häll av 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g) och skär i klyftor. Dela, kärna ur och skär 1 röd paprika i grova tärningar. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Stek kronärtskockorna i 2 msk olivolja ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, paprika och ev lite plockad färsk rosmarin (eller timjan). Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar. Häll av pastan och blanda med 1 msk olivolja. Lägg upp på tallrikar. Skeda över paprika- och kronärtskocksfräset och servera med bacon. FÖR ALLA? Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör äggfri: använd äggfri pasta. BUFFÉ 8 • 2 009 31 KVITTOT Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. SUMMA: under 400 kr Matig sallad Snabblagad
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40