Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 Så tycker vi NAMN: Åke Nilsson BETYG
: 4,6 Jättegott, men ingen snabbrätt precis! Det krävs gott om tid för att hinna förbereda allt. Barnbarnen tyckte att köttbullarna var goda men smakade lite för starkt. Andra gången bytte jag ut köttbullarna mot bitar av kycklingfilé som marinerades och stektes innan de fick koka i kokos- och mangosåsen. Rätten gjorde succé hos treårige Ludvig! NAMN: Mikaela Fredin BETYG: 4,5 Min affär fick ta hem limeblad – bra, för då kan fler göra den här rätten! Det blev jättegott – även om jag gärna hade haft rätten lite starkare. Andra gången ändrade jag rejält och marinerade kycklingfiléer i turkisk yoghurt och röd currypaste och körde dem i ugnen i 20 minuter. Sedan fick de sjuda några minuter i såsen. Smaskens! NAMN: KÖTTBULLAR I KOKOS- & MANGOSÅS MED INLAGDA GRÖNSAKER Den syrliga inläggningen är superenkel att göra och passar till flera grönsaker, till exempel tunt skivad morot och blomkål i små buketter. FÖR 4 PERSONER 500 g nötfärs 1 ägg 3 msk konc kalvfond 1 + 1 msk röd currypaste 1 gul lök 1 burk kokosmjölk (400 ml) 1/2 dl mango chutney 10 torkade limeblad 1 kruka färsk koriander rapsolja salt, peppar INLAGDA GRÖNSAKER 1/2 dl ättiksprit (12 %) 1 dl socker 1 1/2 dl vatten 1 fänkål 1/2 gurka 1/2 zucchini FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men kontrollera fonden. Gör äggfri: uteslut ägget och kontrollera fonden. 28 BUFFÉ 8 • 2 009 GÖR SÅ HÄR: 1.Inlagda grönsaker: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Vispa tills sockret löst sig. 2.Ansa och dela fänkålen. Skär den i tunna skivor/strimlor. Halvera gurka och zucchini på längden. Skrapa ut fröna med en sked och skär i tunna skivor. 3.Lägg grönsakerna i lagen. Låt dra ca 30 minuter, gärna längre. Rör om då och då. 4.Blanda samman färs, ägg, kalvfond, 1 msk currypaste, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla till köttbullar. 5.Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt 1 msk currypaste och låt den fräsa med 1 minut. 6.Blanda i kokosmjölk och mango chutney. Lägg ner limeblad och köttbullarna i såsen och låt puttra sakta under lock ca 7 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och ev 1/2 krm peppar. Strö över koriander och servera med grönsakerna och gärna jasminris. Malin Sollert BETYG: 3,6 En typisk vuxenrätt! Limebladen gav rätten en spännande smak. Tyvärr gick varken köttbullarna eller grönsakerna hem hos barnen. Andra gången tog jag mindre currypaste eftersom den var riktigt stark! Jag uteslöt limebladen och serverade med vanlig sallad. Den här gången blev rätten barnvänligare. Exotisk
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40