Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Testlagat augusti Testlagarna är var
ma i kläderna och tar ut svängarna i andra provlagningen. Åke ger örtlaxen taiwanesisk touch med både rispapper och friterad tofu. Mikaela byter ut halloumin mot chorizo och Malin föredrar rödbetor framför sötpotatis. RECEPT PETRA PETTERSON TEXT ANNIE NYBERG & LINA WALLENTINSON FOTO ELLINOR HALL Så tycker vi NAMN: Åke Nilsson BETYG: 4,7 En rätt som passar både vuxna och barn! Jag satte en taiwanesisk touch på rätten vid andra provlagningen. Laxen marinerade jag i misopaste innan jag ugnsstekte den med fänkål i rispapper. Som tillbehör serverade jag caponata, från tidigare nummer av Buffé, och friterad tofu. Det här receptet kommer jag att använda igen! NAMN: Mikaela Fredin BETYG: 5,0 En rätt som kommer att berika många sköna sensommarkvällar. Aiolin var jättegod till laxen. Daniel ville helst ha bara potatis till så andra gången rostade vi färskpotatisar i ugn från ett tidigare recept i Buffé. Supergott! ÖRTLAX MED AIOLIYOGHURT NAMN: Malin Sollert BETYG: 4,8 Enkelt och smidigt med rotfrukter i ugnen! Hela familjen gillade den här rätten, även om såsen blev lite för stark av senapen. När vi lagade rätten andra gången använde vi rödbetor i stället för sötpotatis, det blev godare och vackrare. Jag ugnsbakade laxen och serverade med aiolin smaksatt med sötsur sås. En tipptopprätt som jag kommer att laga ofta! Till laxen och de ugnsbakade rotfrukterna passar den fräscha aiolivarianten baserad på yoghurt i stället för på mängder av olja. FÖR 4 PERSONER 4 portionsbitar benfri laxfilé (ca 600 g) 3 morötter 1 sötpotatis 2 palsternackor 5 potatisar 1–2 vitlöksklyftor 2 tsk dijonsenap 2 dl matyoghurt (10 %) färskpressad juice av 1/2 citron 1 dl hackade färska örter (t ex basilika, persilja och/eller salvia) olivolja, smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 250°C. Skala och dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg dem på en plåt, häll över 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt. Tillaga ca 20 minuter i ugnen. 2.Skala och pressa vitlöken. Blanda med senap. Rör i 1 msk olivolja droppvis. Blanda ner yoghurt, 1 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. 3.Stek laxen runt om i 1 msk smör och 1 msk olja. Pressa över citronjuicen. Strö över 2 krm salt, 1 krm peppar och de hackade örterna. Servera laxen med rotfrukter och aioliyoghurt. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och matfett. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, uteslut smör och använd enbart olja till stekning. BUFFÉ 8 • 2 009 27 Månadens favorit
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40