Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Med matvete och färdigkokta linser p
å burk, couscous, kassler och kalkonkorv går middagen snabbt att laga. Den här veckan kostar dessutom under 400 kronor. r RECEPT JACOB GRAY FOTO JOEL WÅREUS (MAT) ELLINOR HALL (PRODUKTER) ) måndag KASSLERMED VARM POTATISSALLAD Ljuvlig och matig potatissallad som även passar bra till grillat. FÖR 4 PERSONER Skala och skär ca 600 g potatis i 1/2–1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och strimla 1/2 rödlök. Skär 2 tomater grovt. Häll av och skölj 1 paket färdigkokta linser (röda eller gröna, 380 g). SMARTA TIPS! ✓Koka själv Spara pengar på att koka de gröna och röda linserna själv. I stället för att köpa kokt matvete på burk går även de bra att koka själv. ✓Rik på C-vitamin Visste du att paprika är en av de mest C-vitaminrika grönsakerna. Mest innehåller den röda och den gula. ✓Frys in Blir det färsk dill över går det bra att grovhacka den och frysa in i små askar eller påsar. Andra örtkryddor som vinner på att frysas i stället för att torkas är basilika, gräslök och persilja. ✓Tina smart Lägg frysta varor i kylskåpet på morgonen och låt dem tina under dagen. Sparar både energi åt kylen och tid vid middagen. 30 BUFFÉ 8 • 2 009 Rör ihop 1/2 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk skånsk senap och 2 msk persilja (fryst, hackad). Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm nymalen svartpeppar. Blanda den varma potatisen, linser, tomater och rödlök försiktigt. Vänd ner dressingen. Skär ca 500 g kassler i skivor. Stek i olja och servera med potatissalladen. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. tisdagtisd HOKI MED RÖDBETOR OCH FETAOST Rödbeta och fetaost är en perfekt kombination av sött och salt. FÖR 4 PERSONER Tina 400 g frysta hokifiléer. Koka 400 g rödbetor (färska med skal) mjuka, 20–40 minuter. Skär dem i klyftor. Gnid av skalet under rinnande vatten. Skala och koka 600 g potatis. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Lägg fisken i en stekpanna med höga kanter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på 1/2 dl vitt vin, 1/2 dl vatten och 1 msk konc fiskfond. Lägg på lock och sjud på svag värme i 4–5 minuter. Ta av från spisen och varmhåll. Fräs rödbetorna i 2 msk olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, fräs ytterligare 1 minut. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner 3/4 dl grovskuren dill och 100 g tärnad fetaost. Servera med hokifiléerna, potatis och gärna en citronklyfta. FÖR ALLA? Fri från gluten. Fri från ägg,men kontrollera fonden. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera fonden. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu, kontrollera fonden. Billiga veckan Under 400 kronor! inköpslistan Hela finns på www.ICA.se/buffe Lättlagad
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40