Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 FÖRSTA LYAN inflyttningsfest i Anna
och Christina har precis flyttat in i sin första gemensamma lägenhet. Det firar de med inflyttningsfest, plockmat, frukt, nötter, kryddor och en härlig gryta. Temat är Mellanöstern. RECEPT KRISTINA ERIKSSON FOTO ANNA CLARÉN ANNA NÄÄV OCH CHRISTINA RAISSI är kompisar sedan gymnasietiden, och nu delar de dessutom lägenhet. Christina har persiskt ursprung, och när det nu är festdags vill hon gärna lyfta fram det orientaliska köket. Maträtterna är enkla att förbereda, med få ingredienser och mycket färg och smak. Det börjar med plockmat, en blandning mellan snacks och förrätt. Plockmaten går att laga några timmar i förväg, sånär som på räkorna som ska serveras nystekta. Varmrätten, kycklinggrytan, kan också lagas i förväg och värmas när det är dags att äta. Couscousen blir bäst om den lagas precis innan den serveras, å andra sidan går den på bara några minuter. BUFFÉ 1 0 • 2007 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40