Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 INFLYTTNINGSFEST MANGO- OCH APELSINS
ALLAD Med lite socker, salt och chili blir den här salladen jättegod! FÖR 6–8 PERSONER 250 g fryst mango i tärningar (1 paket) 2 apelsiner 1/2 röd chilifrukt 1 tsk socker 2 krm salt svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Låt mangon tina. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Dela varje apelsinklyfta en gång. 2.Ta bort det vita och kärnorna i chilin och finhacka den. Blanda mango, apelsin, chili, socker, salt och en nypa svartpeppar i en bunke. Fördela i 6–8 glas. 3.Ställ kallt tills det är dags att äta. (Det är enklast att förvara hela satsen i bunken och fördela det i glasen när gästerna kommer.) FIKONSNURROR Söta fikon möter syrlig fetaost. Det är gott! FÖR 6–8 PERSONER 1 smördegsplatta 100 g fetaost 2 msk mellan- eller vispgrädde 5–6 torkade fikon 1 ägg GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Låt smördegen tina i 15 minuter. Kavla ut den till en 15x20 cm stor platta. Blanda fetaost och grädde i en djup tallrik. Skär fikonen i små bitar. 3.Bre fetaosten på smördegen och fördela fikonen ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta. Skär i cm-breda bitar. 4.Lägg snurrorna på ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med ägg. Grädda tills snurrorna fått färg, ca 10 minuter. Benjamin Werngren, Anna Nääv, Christina Raissi och Cajine Johansson. TURKISKA RÄKSPETT Ljuvliga räkspett som blir godast om man använder oskalade räkor. FÖR 6–8 PERSONER 500 g räkor med skal (stora, helst 50/70) 1/2 tsk malen spiskummin 1 vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk koriander 1 msk olivolja + olja att steka i GÖR SÅ HÄR: 1.Skala räkorna och lägg dem i en skål. Rör ner spiskummin, pressad vitlök, koriander och olivolja. Låt räkorna ta smak i 10 minuter. 2.Trä räkorna på tandpetare eller avklippta grillpinnar. Stek dem snabbt i lite olja. 20 FÖR ALLA? Mango- och apelsinsallad. Gluten-, mjölk- och äggfri. Turkiska räkspett. Gluten-, mjölk- och äggfri. Fikonsnurror. Innehåller mjölk och ägg. Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd. Rostade salta mandlar. Gluten-, mjölk- och äggfri. Couscous med pesto. Äggfri, men kontrollera innehållet i peston. Innehåller mjölk. Gör glutenfri: byt couscous mot quinoa eller ris. Kyckling- och auberginegryta. Mjölk- och äggfri. Glutenfri, men bjud med quinoa i stället för couscous. TIPS! Variera med russin. Följ receptet för fikonsnurror, men byt ut fikonen mot 1 dl russin. BUFFÉ 1 0 • 2007 Plockmat
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40