Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Testlagat i oktober Denna månad har
testlagarna njutit av tre riktiga höstfavoriter: en mustig viltfärsgryta, en enkel och hälsosam korvgryta och en fiskrätt med krämigt fetaosttäcke. Prova en ny vardagsrätt redan i kväll. RECEPT OCH STYLING ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FOTO KENT JARDHAMMAR Marianne, Agron och Kicki. SÅ HÄR TYCKER VI OM: Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé MARIANNE MÅGÅRD Hm, jättelätt att laga, tar bara 30 minuter men föll inte oss riktigt i smaken. Det var för mycket lime, tycker vi. Rätten blir lite intetsägande, trots alla goda ingredienser. Vi hade tom västerbottenost på och ändå var det inte riktigt något för oss. BETYG: 3,6 AGRON BASHA SESAM- OCH FETAOSTGRATINERAD FISKFILÉ Benfri fiskfilé under krämigt täcke som lagas snabbt och lätt i ugnen. FÖR 4 PERSONER ca 600 g fiskfiléer (gös, hajmal eller hoki) ca 100 g smulad fetaost 2 dl lättcrème fraiche 2 msk kapris 2 msk hackad dill 1–2 tsk rivet limeskal 1/2 dl riven smakrik ost (tex svecia eller italiensk pecorino) 1–2 msk sesamfrön (gärna rostade) salt, pepparmix, dillvippor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar (tex pepparmix). Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. 3.Rör eller mixa samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner kapris, dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön. 4.Stek fisken mitt i ugnen 12–15 minuter. 5.Garnera med dillvippa och bjud genast med spenat- eller fullkornspasta och en rejäl salladstallrik. FÖR ALLA? Gluten- och äggfri, under förutsättning att rätten serveras med pasta som passar. Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour supreme. Välj mjölkfritt ostalternativ. Tycker man om fetaost och kapris är det här en höjdare! Fräsch och god smak. Lätt att laga, jättegott och snabbt, tog lite drygt 30 minuter. Vi pressade mer lime över och blandade parmesan och prästost. Andreas tog backning, vilket inte är så vanligt när det gäller fisk. Han uppskattade allt utom kaprisen. BETYG: 4,3 CHRISTINA SVARÉN Jättegott! Vi hittade inga förbättringar på receptet, för rätten var riktigt smaskig. Kändes som att vara i Italien, med en napolitansk CD i bakgrunden. BETYG: 3,8 Tips! Garanterat benfri blir gösen om du först »byxar« den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben. Hajmal är importerade fiskfiléer som finns i både fisk- och frysdisken. Pangasius är det latinska namnet. 26 BUFFÉ 10 • 2007
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40