Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 FÖRSTA LYAN ROSTADE SALTA MANDLAR 2
dl vatten 4 tsk salt 200 g oskalad sötmandel GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. 3.Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen. Kycklingrätten kan lagas i förväg och värmas när det är dags att äta. Couscous blir bäst om den serveras nylagad, å andra sidan går det på fem minuter. COUSCOUS MED PESTO FÖR 6–8 PERSONER 6 dl couscous 1 burk grön pesto (à 185 g) 50 g babybladspenat 100 g tärnad fetaost 1 dl russin GÖR SÅ HÄR: 1.Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Rör ner peston. Lägg couscousen på ett uppläggningsfat. 2.Strö på spenatblad, fetaost och russin. Porslin från Mateus. KYCKLING- OCH AUBERGINEGRYTA En mycket god kycklinggryta med smak av olivolja, spiskummin och kanel. Receptet funkar även med kycklingfilé (eller lammkotletter), men det blir mer smak om du använder kyckling med ben (eller lamm med ben). FÖR 6–8 PERSONER 8 kycklingklubbor olivolja att steka i 2 paket krossade tomater (à 500 g) 2 tsk malen spiskummin 2 kanelstänger 1 aubergine salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Dela kycklingklubborna en gång (i ben- och lårbitar). Stek dem, några åt gången, i en stekgryta eller stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en stor gryta. 2.Vispa ur stekpannan med några deciliter krossade tomater. Tillsätt resterande tomatkross, spiskummin och kanelstänger till grytan. 3.Skär auberginen i cm-tjocka skivor och därefter tvärs över i mindre bitar. Stek auberginen i olivolja så att den får lite färg. Lägg över auberginen i grytan. Koka i ca 40 minuter. Smaka av med salt. Servera med couscous. BUFFÉ 1 0 • 2007 21 Varmrätt
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40