Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 ENKEL ÄPPELSALLAD MED HONUNGSVINÄGRE
TT Den här salladen kan man mycket väl servera till rökt fisk eller till fläskkött. FÖR 6–8 PERSONER 2–3 hela äpplen med skal 1 påse blandad sallad (à 150 g) 1 påse röda mangoldskott (à 70 g) 100 g valnötter VINÄGRETT 2 msk flytande honung 3 msk äppelcidervinäger 1 dl olja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 2.Skär äpplena i tunna skivor på tvären så att det fina stjärnmönstret framträder. Eller kärna ur dem med en urkärnare om du inte vill ha kärnhuset kvar. 3.Häll på vinägretten och låt äppelskivorna stå och dra 5–10 minuter. 4.Lägg upp och blanda salladssorterna, toppa med äppelskivor och strö över valnötter. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. TIPS: GOTT TILL SALLAD Äpplen är ett bra sällskap till honung och valnötter som gör salladen extra krispig. Använd dina egna salladsfavoriter och variera med exempelvis hasselnötter, pinjenötter eller rostade solrosfrön. 20 BUFFÉ 9 • 2 009 KYCKLING- OCH ÄPPELCURRY Det här receptet är baserat på en mild och vanlig curry, men för den som vill ha mer sting finns starkare curryvarianter. FÖR 6–8 PERSONER 900 g kycklingben 900 g kycklingbröst 500 g palsternackor 50 g smör 2 msk curry 1 msk malen ingefära 1 tsk spiskummin 2 msk konc äppeljuice 5 äpplen salt GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär palsternackan i bitar. 2.Smält smöret och tillsätt curry, ingefära, spiskummin, 2 tsk salt och äppeljuice. Ta av från värmen.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40