Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Testlagat september Retrorätten fyll
da paprikor går hem hos testlagarna – speciellt när Sara dubblar kryddmängden och Manne byter couscous mot Så tycker vi NAMN: Manne Didehvar BETYG: 3,4 Rätten hade en uppförsbacke redan från början, för koriander är ingen favoritkrydda i familjen. Barnen var skeptiska till kryddningen, som fick dem att tänka på julgröt. Så andra gången tog jag persilja, färsk mynta och citronjuice i stället. Couscousen bytte jag ut mot fullkornsbulgur. bulgur. Med extra skaldjur omvandlade Malin gumbon till paella. RECEPT LISELOTTE FORSLIN TEXT LINA WALLENTINSON & CAMILLA THÖRNQVIST FOTO ELLINOR HALL NAMN: Sara Gollert BETYG: 3,8 Smakrikt och lite orientaliskt. Kombinationen med kanel, spiskummin och koriander var god, så god att jag andra gången ökade på mängden av alla kryddor.Kul med stora couscous, som ger bra tuggmotstånd. Kryddiga korvar passar bra tillom man inte vill ha rätten helt vegetarisk. NAMN: Malin Hagman BETYG: 4,6 Jag är egentligen inte så förtjust i couscous, men den här rätten var supergod. Enkelt och fräscht och koriander som jag älskar. I upplagning nummer två hoppade jag över aprikoserna och tog ris, som jag hade över, i stället för couscous. Men det var mycket godare med couscous. Vitlöksbröd till var jättegott. FYLLDA PAPRIKOR MED STOR COUSCOUS Fyllda paprikor är rätt igen. Här i lite modernare tappning än för cirka 30 år sedan. Servera med smakrik ajvar relish, en färdig aubergine- och paprikaröra på burk. FÖR 4 PERSONER 6 stora röda paprikor (eller spetspaprikor ) 2 dl moghrabiah (stor couscous) eller vanlig couscous 150 g färska haricots verts 1 tsk malen kanel 3/4 tsk malen spiskummin 1 1/4 tsk malen koriander 1 burk svarta bönor (400 g) 200 g fetaost 4 torkade aprikoser olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Dela paprikorna längs med och ta bort kärnorna. Rosta med snittytan upp i ca 10 minuter på en plåt med lite olja. 2.Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, den får inte vara för »al dente«. 3.Förväll de gröna bönorna 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och skär dem i bitar. 4.Fräs kanel, spiskummin och koriander försiktigt, 1–2 minuter i 2 msk olja. 5.Rör ner couscous, svarta bönor och haricots verts. Smula i fetaosten. Skär aprikoserna i strimlor och tillsätt dem. Blanda allt och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 6.Fyll paprikorna med blandningen och servera gärna med bröd, matyoghurt och ajvar relish. Garnera med t ex koriander. FÖR ALLA? Fri från ägg. Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Servera med laktosfri yoghurt. Gör mjölksproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Servera med mjölkfritt yoghurtalternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. BUFFÉ 9 • 2 009 29 Vegetarisk
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40