Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 onsdag MOROTSSOPPA MED JORDNÖTSPESTO
Soppan kan serveras helt slät eller lite grovt mixad. FÖR 4 PERSONER Skala och hacka 1 gul lök (ca 150 g). Skala och skär 500 g morötter i mindre bitar. Skala och tärna 2 potatisar (ca 200 g). Fräs löken glansig i 2 msk smör 2–3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs ca 3 minuter. Tillsätt 2 hönsbuljongtärningar, 1/2 liter vatten och potatistärningarna. Koka under lock ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd med ca 1/2 liter vatten och koka under omrörning 2–3 minuter. Mixa 1 dl salta jordnötter, 1/2 chilifrukt, 1/2 dl hackad koriander, färskpressad juice av 1 lime, 1–2 msk rapsolja och 1 krm salt. Servera soppan med peston och rostat pitabröd. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen. torsdag FÄRSBIFFAR MED RÖD- LÖKS-OCH ÄPPELSALSA Passa på i säsong, använd gärna aromatiska tunnskaliga svenska äpplen i salsan. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 250ºC. Skär 800 g potatis (väl rengjord) i klyftor och blanda med 2 msk olivolja och 1 tsk salt. Lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 20–25 minuter. Vänd runt klyftorna 1–2 gånger under tiden. Blanda 1 ägg, 1 råriven potatis, 1 msk malen kardemumma, 3 msk mjölk och 1 1/2 tsk salt. Tillsätt 400 g nötfärs och blanda. Forma färsen till 8 avlånga biffar. Stek dem runtom i 2 msk smör ca 5 minuter. Efterstek under lock/aluminiumfolie ca 5 minuter. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Dela, kärna ur och skär 3 äpplen i små tärningar. Blanda lök, äpple, färskpressad juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2 citron, 2 msk olivolja och 1/2 dl strimlad persilja. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera biffarna med potatisen och salsan. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: uteslut ägget. fredag LJUMMEN PASTASALLAD MED VARMRÖKT LAX En supersnabb pastarätt med fräsch citrusdressing och krispiga sockerärter. FÖR 4 PERSONER Koka 300 g pasta (t ex fusilli) enligt anvisning på förpackningen. Strimla 150 g sockerärter. Riv skalet av 1/2 citron. Blanda 1 msk dijonsenap och 2 msk flytande honung. Tillsätt 3 msk olivolja i en fin stråle under vispning. Blanda i färskpressad juice av 1 apelsin och 1 citron Smaka av med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda dressingen och sockerärter med pastan. Toppa med 300 g varmrökt lax delad i bitar, 2–3 strimlade salladslökar och citronskal. Mal över lite svartpeppar. FÖR ALLA? Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Gör äggfri: använd pasta fri från ägg. KVITTOT Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… T p a oc se hy v c e yl Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. SUMSU MA:UMMA: SUMMA: SUM under 400 kr Snabblagad
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40