Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Lena Söderströms billiga middagar är
färgstarka och lättlagade med inslag från såväl det asiatiska som det svenska köket. Salt, peppar och matfett ingår i basskafferiet. et t RECEPT LENA SÖDERSTRÖM FOTO INGVAR ERIKSSON (MAT) ELLINOR HALL (PRODUKTER) måndag måndagådag KYCKLINGM D WING MEDWOKADE GRÖNSAKER Koriandern kan bytas ut mot persilja. FÖR 4 PERSONER Koka 250 g äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Tina 500 g fryst broccoli. Tina 400 g fryst kycklingfilé och skär i bitar. Skala, halvera och strimla 2 rödlökar. Dela, kärna ur och skär 2 paprikor i 1–2 cm stora bitar. Skala 6–7 cm ingefära (ca 50 g) och skär den i mycket tunna strimlor. SMARTA TIPS! ✓Ligg steget före Det är praktiskt att koka en stor sats pasta, ris eller gryn. Låt dem kallna, dela upp i lagom stora portioner och frys in. ✓Hemlagat är billigt Rosta gärna brödskivorna som ska serveras till soppor. Skär det rostade brödet i bitar och använd dem som krutonger. ✓Rivigt Investera i ett bra och stadigt rivjärn. Det är ett lika viktigt redskap i köket som vassa knivar och rejäla skärbrädor. ✓Wokamer Wokade, snabbfrästa grönsaker blir goda och krispiga. Woka färska eller frysta grönsaker på ganska hög värme i rapsolja. Grönsakerna får vacker yta och behåller tuggmotstånd. Woka/stek kycklingen i 2 msk rapsolja under omrörning ca 5 minuter. Lyft ut kycklingen. Fortsätt att woka/steka broccoli, lök och paprika 3–5 minuter. Blanda i kycklingen och ingefärsstrimlorna och fräs ca 1 minut. Blanda 2 msk sweet chilisås med 3/4 dl japansk soja. Häll över och blanda runt. Strö över 1 dl hackade salta jordnötter och 1/2 kruka hackad koriander. Servera med äggnudlarna. FÖR ALLA? Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta fri från gluten. Gör äggfri: välj nudlar eller pasta fri från ägg. tisdag tisdag FALUKORVSGRYTAMED HONUNGSÄPPLEN Honung, russin och äpplen ger god smak till den lättlagade grytan. Skär gärna falukorven i knubbiga bitar. FÖR 4 PERSONER Koka 800 g potatis. Skala och skär 2 gula lökar i smala klyftor. Dra av skinnet, dela och skär 500 g falukorv (eller lunchkorv) i bitar. Dela, klyfta och kärna ur 2–3 äpplen (ca 350 g). Fräs löken mjuk i 2 msk olivolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över 1/2 hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter. Tillsätt 2 msk honung, 1 msk senap, 1/2 dl russin och 1 dl vatten + 1 dl mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med 1 krm svartpeppar. Blanda i 1/2 dl strimlad persilja. Servera med den kokta potatisen. FÖR ALLA? Glutenfri. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Billiga veckan Under 400 kronor! inköpslistan Hela finns på www.ICA.se/buffe
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40