Loading...
Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker. TILLTUGG ANDRA ADVENT Smått och gott KRISPIG BRYSSELKÅL MED PARMESANMAJONNÄS 6–8 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 250 g brysselkål 1 dl vetemjöl ½ tsk salt ½ tsk vitlökspulver 2 krm cayennepeppar 2 ägg 2 dl panko 1 dl riven parmesan 3 msk rapsolja Parmesanmajonnäs 1 dl majonnäs ½ dl riven parmesan 2 tsk finrivet citronskal ½ krm salt ½ krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Rör ihop alla ingredienser till majonnäsen. 2. Ansa och halvera brysselkålen. Blanda vetemjöl, salt, vitlökspulver och cayenne i en skål. Vispa upp äggen i en annan skål och blanda panko med parmesan i en tredje. 3. Vänd brysselkålen först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över oljan. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter eller tills de är gyllene. Dippa i majonnäsen. TIPS! Istället för att tillaga i ugn kan du fritera brysselkålen i en kastrull med frityrolja uppvärmd till 170–180 °C tills de är gyllene. TEXT ANNA HELLSTEN RECEPT OCH URVAL SOFIA NILSSON MATSTYLING TOVE NILSSON SET DESIGN LINDA BERLIN FOTO LENNART WEIBULL När andra ljuset brinner vi bjuder på ljuvliga snacks. Får det lov att vara en gurkrulle fylld med smetana, gräslök och lax? 19 BUFFÉ #11/2021
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés