Loading...
Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
SAFFRANSFALAFEL 25 STYCKEN / 45 MIN INGREDIENSER
1 förp kokta kikärtor ca 380 g ½ gul lök 1 vitlöksklyfta 2 tsk finrivet citronskal ½ paket saffran à ½ g ½ tsk malen spiskummin ½ kruka färsk koriander 2 msk olivolja 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 dl vetemjöl eller mandelmjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Häll av och skölj kikärtorna. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till en slät smet. 2. Forma smeten till ca 25 små bollar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Vänd bollarna försiktigt efter halva tiden. JANSSONS FRESTELSE MED GRÖNKÅL 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 gula lökar 1 ½ kg fast potatis 5 msk smör 150 g strimlad grönkål 2 krm salt 2 burkar ansjovisfiléer à 100 g 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk ströbröd GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 ˚C. Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i 2 msk av smöret i en stekpanna tills den mjuknar utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och fräs ytterligare några minuter. Krydda med salt. Skär potatisen i tunna strimlor. 2. Varva lök och grönkål med potatis och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnsform, ca 25 x 30 cm. Börja och avsluta med potatis. Koka upp grädden och mjölken. Blanda med ansjovisspadet och häll i formen. Strö över ströbrödet och klicka på resten av smöret. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet.
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés