Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och ICAs EGNA SIDOR N Leta efter mig i butiken! NYHET! Ta årets julbak till nästa nivå! Med ICAs Pepparkaksgranar bygger och dekorerar du enkelt dina egna ätbara granar, ett fi nt och kul komplement till pepparkakshuset. I FOKUS: Ta tillvara Varor för en godare jul GEMENSKAP, TRYGGHET OCH likvärdiga förutsättningar för alla. Det tycker vi på ICA är värt att jobba för. Genom ICA Stiftelsen stöttar vi därför Röda Korsets arbete i Sverige. Under julen sker det genom försäljning av utvalda produkter som alla bidrar till den viktiga insamlingen. Vårt insamlade belopp fördelas behovsstyrt, vilket gör det svårt att på förhand säga exakt var medlen går, men genom tät dialog ser vi till att sprida värmen där den behövs som mest. UNDER PANDEMIN HAR vi till exempel hjälpt människor i riskgrupp att få hem mat och medicin, när man inte kunnat ta sig utanför hemmet. Framåt satsar vi på aktiviteter som frukostklubbar på skolor i socioekonomiskt utsatta områden, mötesplatser för utsatta grupper och på att fortsatt möta grundläggande humanitära behov i samhället. Genom att bidra till att trygga människors basbehov verkar vi tillsammans för en bättre tillvaro för fl er. DU KAN BIDRA genom att köpa ICAs Röda Korset-varor i jul eller genom att swisha direkt till insamlingen via 123 555 77 80 eller scanna QR-koden med Swish-appen. Pengarna går oavkortat till Röda Korsets arbete i Sverige. Tillsammans gör vi skillnad. Att laga mat mitt i veckan kan vara en utmaning. Då gäller det att hitta smarta genvägar som inte kompromissar med smaken. Stek ICA Gott liv Torskfi lé 350 g i smör och krydda med salt och peppar. Halvera och stek ICA Pak choi 250 g. Servera torsken med pak choi och ICA Pepparrot- & fänkålssås 200 g. LEIF GRÖNLUND Kock, ICA Köket MINIMERA RESTERNA Ett sätt att minimera resterna från julbordet är planering. Laga färre portioner och skippa de rätter och tillbehör som brukar vara mindre populära. FRYS IN Många av julbordets rätter går utmärkt att frysa in. Perfekt att plocka fram i januari när vardagen är igång och hushållskassan lite skralare. + + = 44 BUFFÉ #11/2021 VARDAGSRÄTTER Förvandla överblivna julbordsrester till vardagsrätter. Köttbullarna kan till exempel stekas med lök, paprika och tacokrydda och ätas i tortillabröd med grönsaker och gräddfi l. Och julskinkan passar utmärkt att göra allt från ostfyllda dubbelpanerade schnitzlar av till att använda som topping på grillmacka eller pizza. Mer inspiration på vardagsmat av julens rester hittar du på buffe.se R I MÅNADENS KOMBO C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés