Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
BAK SAFFRANSMUNKAR 30 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGRE
DIENSER 25 g färsk jäst 1 ½ dl strösocker 2 paket saffran à ½ g 12 dl vetemjöl special 3 små ägg ½ tsk salt 150 g rumsvarmt smör 1 liter olja till fritering Kardemummasocker 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen kardemumma GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok. Tillsätt 3 dl kallt vatten, socker och saffran och rör ihop. Tillsätt mjöl, ägg, salt och smör och kör ca 10 minuter till en fin deg. Ställ degen i kylen under en bakduk 2 timmar. 2. Ta ut degen på ett mjölat bakbord, dela i 30 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek, ca 45 minuter. 3. Kardemummasocker: Blanda alla ingredienser. 4. Värm oljan i en kastrull till 170–180 °C. Fritera munkarna ca 1 ½ minut på varje sida, ta upp med en hålslev och rulla direkt i sockret. Servera ljumna. JULKOLA MED HASSELNÖTTER CA 40 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 150 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl rör- eller strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl ljus sirap ½ tsk + ½ tsk flingsalt 1 dl rostade och skalade hasselnötter GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, vaniljsocker, sirap och ½ tsk flingsalt. Koka upp under omrörning. Koka på medelvärme ca 20 minuter, rör om då och då. Hacka hasselnötterna grovt. Koka kolan till 124–125 °C eller gör ett kulprov. 2. Blanda ner hasselnötterna och lägg i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Toppa med ½ tsk flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. 30 BUFFÉ #11/2021
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés