Loading...
Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
JULBORD KNÄCKEBRÖD 24 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGRE
DIENSER 25 g färsk jäst 2 msk olja 1 msk salt 8 dl grovt rågmjöl 2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke. Värm 4 dl vatten till fingervarmt, 37 °C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och rågmjölet. 2. Häll i lite av vetemjölet och arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. 3. Sätt ugnen på 250 °C. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 24 bitar. Kavla ut degbitarna tunt, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Borsta bort överflödigt mjöl och lägg bröden på plåtar. 4. Grädda några bröd i taget i mitten av ugnen 3–4 minuter. Lägg på galler och låt svalna. Förvara knäckebrödet torrt i en burk med lock. TIPS! Har du ingen kruskavel? Nagga bröden med gaffel. 37 BUFFÉ #11/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés