Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
BAK PEPPARKAKSBLONDIES MED LINGON CA 15 BITAR / Ö
VER 60 MIN INGREDIENSER 125 g smör 150 g hackad vit choklad 1 ½ dl strösocker ½ dl farinsocker dl ljus sirap 2 dl vetemjöl 4 tsk pepparkakskrydda eller 2 tsk malen kanel, 1 tsk malen kryddnejlika och 1 tsk malen ingefära ½ tsk salt 2 ägg 1 liten äggvita ca 3 dl fl orsocker 1 dl tinade frysta lingon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält. 2. Tillsätt strösocker, farinsocker och sirap och blanda ordentligt. Vänd ner vetemjöl, pepparkakskrydda och salt. Blanda ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 30 cm. Grädda 20–25 minuter. Låt svalna. 3. Vispa ihop äggvita och fl orsocker till en glasyr. Skär kakan i bitar och ringla över glasyren. Toppa med lingon. TIPS! Baka kakan i förväg och frys in. Ta fram minst 1 timme före servering och toppa med glasyr och lingon. 33 BUFFÉ #11/2021
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés