Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
JULBORD SNAPS MED ENBÄR OCH CITRON CA 7 DL / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER 1 ekologisk citron 10 mortlade enbär 70 cl vodka GÖR SÅ HÄR 1. Tvätta citronen noga och skala av det yttersta gula på citronen med en skalare. Lägg skal och enbär i en väl rengjord glasflaska. Häll på vodka. Låt stå i kylen 5–7 dagar. Skaka flaskan då och då. TIPS! Dekorera snapsen med en sköljd enkvist. VEGOSILL MED SVAMP 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Vegosill 1 dl strösocker ½ dl ättiksprit (12%) 1 tsk salt 200 g portabellosvamp Ingefärs- och chilisås ½ dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk finriven ingefära ½ – 1 finhackad röd chili 1 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Vegosill: Koka upp 2 dl vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner i lagen och låt stå i kylen över natten. 2. Ingefärs- och chilisås: Blanda alla ingredienser till såsen. Häll av den picklade svampen och blanda ner. Lägg upp i en väl rengjord burk och låt stå i kylen över natten. SILL MED VÄSTERBOTTENSOST 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp 5-minuterssill i bitar 420 g 2 hårdkokta ägg 1 dl matyoghurt (10 %) ½ dl majonnäs 1 ½ dl grovriven Västerbottensost ½ dl hackad dill 2 tsk dijonsenap 1 krm cayennepeppar salt GÖR SÅ HÄR 1. Låt sillen rinna av. Skala äggen och hacka grovt. Blanda yoghurt, majonnäs och ost. Rör ner dill, senap, cayennepeppar och smaka av med salt. 2. Vänd ner sillen och äggen och lägg upp i en väl rengjord burk. Låt stå en timme i kyl före servering. Servera gärna sillen på bröd eller med kokt potatis. TIPS! Fler sillrecept hittar du på buffe.se 35 BUFFÉ #11/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés