Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Chokladtiramisu Älskar du som jag den italienska dessertklassikern tiramisu? Prova att göra den på nytt vis – med en botten av krossade chokladkex och chokladtryffel, toppad med mascarponekräm. TIPS! Servera gärna med färska eller tinade frysta bär. MISSA INTE Vill du se hur man gör desserten steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. CHOKLADTIRAMISUPAJ 8–10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g chokladkex 100 g smält smör 250 g mörk choklad (70 %) 3 dl vispgrädde Topping 250 g mascarpone 2 dl vispgrädde ¾ msk fl orsocker kakao att pudra över TIPS! RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Förbered gärna dagen innan och förvara i kylen. Ta fram ca 20 minuter före servering. Sofi a Nilsson, Receptkreatör 47 BUFFÉ #11/2021 GÖR SÅ HÄR 1. Mixa chokladkexen och blanda med smöret. Bred eller tryck ut i botten och på kanterna i en oval form, ca 20x30 cm. Ställ i kylen. 2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör till en slät smet. Häll över botten och ställ i kylen minst 4 timmar. 3. Vispa mascarpone, grädde och fl orsocker fl uffi gt. Spritsa på pajen och pudra med kakao. TÄVLA OM BOKEN TILL BORDS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Till bords” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Till bords”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 november. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 1. När har äggtoddyn sitt urspung? A 1400-talet B 1500-talet C 1600-talet 2. Hur serveras traditionell Yorkshire pudding? A Med vispgrädde och färska bär B Med smör och ost C Fylld med löksås 3. Vilken av följande är inte en typ av pepparkaka? A Pebernødder B Lebkuchen C Panettone Rätt svar från Buffé #10: 1. Japan 2. 50 f.Kr. 3. Olivblad SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Buffé #12 kommer 20–21 december.