Buffé 1
Buffé NOVEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FÖRSTA ADVENT SKÅLA IN DECEMBER
Buffé ANDRA ADVENT SMÅTT OCH GOTT Trevliga tilltug
g och snacks för alla smaker.
Buffé TREDJE ADVENT SÖTT PÅ ÖNSKELISTAN Inför Luci
a bakar vi allt från saffransdrömmar till italiensk pane
Buffé FJÄRDE ADVENT JULENS FÖRBEREDELSER Preppa ju
lbordet och få mer tid över till julmys! Vi guidar dig o
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att äta lite nyttigare, denna gång genom en härligt gyl
Buffé ICAs EGNA SIDOR En guidning till ICA Svenskt
växtbaserat, ICA Kökets bästa tips för julresterna och
ICAs EGNA SIDOR N Närproducerade nykomlingar Unde
r snart två års tid har ICAs Innovationsteam jobbat nära forskning och innovation och ett av resultaten är nya svenska växtbaserade proteiner. Sara Maxence, innovation manager på ICA, berättar mer om produkterna! ETT MER HÅLLBART matsystem kräver högre andel växtbaserad mat och gröna proteiner. Därför har ICA tillsammans med lokala och noga utvalda producenter tagit fram svenskproducerade växtbaserade produkter som gör det enkelt att äta svenskt, gott och grönt. Berätta om ICA Svenskt växtbaserat! – För att ställa om vårt matsystem mot ett grönare sådant behövs goda, svenska, gröna råvaror. Därför har ICA valt att samarbeta med leverantörer och producenter där vi tillsammans kan bygga upp en hållbar grön produktion. Vi jobbar med råvaror som vi tror på framåt, som linser, bönor och gula ärtor men även vete och havre. Vilka är fördelarna med produkterna? – De största fördelarna är att produkterna är gjorda på närproducerade råvaror, vilket är bra för klimatet. Dessutom är de otroligt goda! Den röda linsen är den mest unika produkten med den hittills största odlingen av röda linser i Sverige. Berätta om producenterna! – Alla producenter finns i Sverige, primärt i södra och mellersta landet. En av leverantörerna vi har närmast samarbete med är Gunnarshögs gård i Hammenhög, Skåne där vi tittar på vad vi kan göra med rapskakan som blir över när vi pressar rapsolja. Vi har även ett nära samarbete med Kalmar Öland som är en stor producent av proteingrödor till den svenska marknaden. Hur väljer ni era producenter? – Vi har valt att samarbeta med leverantörer som vi tror kan göra skillnad för ett mer hållbart matsystem, men som även delar ICAs vision om att vi tillsammans måste arbeta mot ett grönare matsystem. 45 BUFFÉ #11/2021 SARA MAXENCE GÖR: Innovation manager på ICA BOR: Stockholm FAVORITPRODUKT: De röda linserna ICA Svenskt växtbaserat är ett sortiment framtaget tillsammans med lokala och noga utvalda producenter. R I C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Ta dessertfavoriten tiramisu
till nästa nivå och smaksätt den med choklad. Buffés