Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 SYRLIG BIFFSALLAD Smaker att bli ber
oende av. Vill du ha mer grönt så lägg till mer stjälkselleri och salladslök. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 500 g oxfilé eller biff 3 vitlöksklyftor 1–2 röda chilifrukter (tex spansk peppar) 4 msk asiatisk fisksås 4 msk färskpressad limejuice 2 tsk socker 1 kruka färsk koriander 2 schalottenlökar 1 selleristjälk 6 salladslökar rapsolja salladsblad och lime till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till en marinad i en bunke. 2.Skär köttet i 4x1 cm strimlor. Stek i omgångar i en het stekpanna i lite olja, cirka 1 minut åt gången. Låt svalna. 3.Hacka koriandern grovt. Skala och strimla schalottenlöken tunt. Skär sellerin och hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor eller halverade små lime (limequats) och strimlad salladslök. sköna thai-minnen FISKKAKOR MED SÖTSYRLIG DIPP Härligt heta »fishcakes« med bönor som krispar till! Bäst smakar fiskkakorna ljumma. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 400 g fiskfilé (tex hoki eller lax) 1/2 paket färska haricots verts (75 g) 1–2 msk röd currypaste 1 ägg 2 msk asiatisk fisksås 1–2 msk potatismjöl 1 msk socker 1 msk krossade/smulade, torkade limeblad olja till stekning GÖR SÅ HÄR: 1.Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över i tunna skivor. 2.Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. »Pulskör« till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad. 3.Forma färsen till 12–16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida. Servera fiskkakorna ljumma med såsen. SÖTSYRLIG DIPP. Värm 1 dl vatten, 1 dl socker och 2 msk ättiksprit (12%) på svag värme. Dekorera med strimlad chili. BUFFÉ 1 • 2009 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40