Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 onsdag SPAGETTI MED RÖD PESTO OCH LA
MMKORV FÖR 4 PERSONER Koka 400 g spagetti enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär 2 broccoli (ca 600 g) i små buketter. Lägg i broccolin när ca 3 minuter av pastans koktid återstår. Skär 2 lammkorvar (250 g) i skivor och stek ca 5 minuter. Häll av spagettin och broccolin. Blanda med 1 burk röd pesto (185 g) och korv. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och kontrollera innehållet i korven. Gör laktosfri: gör egen pesto med ost i som lagrats mer än 3 månader och kontrollera korven. Gör mjölkproteinfri: gör egen pesto med tex tofu i stället för ost och kontrollera korven. Gör äggfri: välj lämplig pasta och kontrollera korven. torsdag POLENTA MED GRILLADE GRÖNSAKER & TOMATSÅS FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 250°C. Koka upp 1 liter vatten och 1 1/2 msk konc kycklingfond. Vispa i 3 dl polenta. Låt småkoka 6–7 minuter, rör om då och då. Rör ner 3 dl riven, lagrad ost (ca 80 g), 2 äggulor, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Bre ut polentan på en bakplåtspappersklädd plåt. Polentan ska täcka ca 25 x 25 cm. Låt svalna. Skär 2 zucchini (ca 800 g) i stavar. Skala och skär 2 rödlökar i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Krydda med 1 tsk timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär polentan i trekanter och sära på dem. Sätt ugnen på grill. Gratinera polentan i den övre delen av ugnen ca 10 minuter. Värm 1 burk färdig tomatsås (pastasåstyp, 420 g), servera till polentan och grönsakerna. FÖR ALLA? Glutenfri. Innehåller ägg och mjölkprotein. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och kontrollera fond och tomatsås. fredag KARRÉ MED LÖK & DRAGON FÖR 4 PERSONER Skala och koka ca 1 kg potatis. Skala, halvera och skiva 3 gula lökar tunt. Skär ca 450 g fl äskkarré (benfri) i lillfi ngerstora strimlor. Fräs löken i 1 msk smör i 5–6 minuter. Tillsätt 1 tsk torkad dragon, 3 dl vispgrädde och 1 1/2 msk konc kycklingfond, rör om. Lägg i fl äskkarrén och låt koka 7–8 minuter. Koka 300 g frysta haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Häll av potatisen och pressa genom en potatispress. Servera fl äskkarrén med pressad potatis och haricots verts. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett. Kontrollera fonden. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Kontrollera fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Gör äggfri: kontrollera fonden. B U F F É X • 2 0 0 8 BUFFÉ 1 • 2 009 31 KVITTOT Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. SUMMA: under 400 kr Superenkel! Helglyxig
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40