Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 sköna thai-minnen HET GURKSALLAD MED
SALLADSLÖK OCH CHILI Snabbvarvad fräsch sallad. Passar till alla festens rätter. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) Hyvla 1 gurka tunt med en osthyvel. Skär 1 chilifrukt (tex spansk peppar) i fina strimlor, ta med kärnorna. Rör ihop 1 msk socker, 2 msk asiatisk fisksås, chilistrimlor och 2 msk färskpressad citronjuice. Blanda med gurkan och låt dra minst 30 minuter i kylen. Skär 1 knippe salladslök (125 g) i fina strimlor. Blanda i hälften av salladslöken och garnera med resten. skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser till marinaden i en matberedare. Mixa slätt. 3.Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. 4.Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter. Servera med jordnötssåsen. JORDNÖTSSÅS FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 1–2 msk röd currypaste 3 dl kokosmjölk 1 dl jordnötssmör (gärna osaltat) 1 dl vatten + 1 tsk konc kycklingfond 1 msk råsocker 2 msk färskpressad limejuice 1–2 msk asiatisk fisksås olja till stekning GÖR SÅ HÄR: 1.Fräs currypasten på medelvärme i 1 tsk olja ca 1 minut. 2.Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2–3 minuter. Ta från värmen och tillsätt limejuice och fisksås. Servera till kycklingspetten. BUFFÉ 1 • 2009 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40