Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel: 08-7282300 Adress: Box 66
30, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Helena Törnblom Edström helena.tornblom-edstrom@otw.se Red.assistent: Richard Hante richard.hante@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Pia Modin-Björklund, 08-56150756, 070-2197713 Redaktionsråd: Kalle Fahlin, Emma Månson, Eva Junevad, Sofia Carlson, Christina Karlsson, Helen Rundqvist, Harriet Tiderman-Säfvenberg ICA Kort: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (helgfri mån–tors 10–16) Prenumeration: 021-4757540 Pris: 275 kr/helår Produktion: Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets 341 366 Busenkel brownie Har du julnötter över så knäck dem nu och baka en härligt mjukseg brownie i långpanna. Med en klick grädde och några frysta eller färska bär snäppar kakan upp sig till en hel liten dessert. Detta och fler lättlagade långpanne-recept hittar du i boken »Baka i långpanna«. BROWNIES MED RUSSIN OCH NÖTTER Mer godis än kaka. Segmjuk och fyllig–och väldigt lättbakad. TILL 1 LÅNGPANNA, CA 40 STYCKEN 4 dl hasselnötter (eller andra blandade nötter och mandlar) 2 dl russin 200 g smör 200 g mörk choklad 4 dl socker 4 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt GARNERING 100 g ljus eller mörk choklad Därför får du Buffé Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.ses Nästa nummer kommer 11–13 februari TEMA: SALUS PER AGUA Hitta hälsan genom vatten, unna dig en spa-dag hemma. Laga uppiggande spa-mat, värmande soppor och fräscha fiskrätter. Andra testlagargänget gör entré. www.ICA.se/buffe Vinnarna av biobiljetter till Måns Herngrens film »Allt flyter«, från tävlingen i Buffé nr 12, 2008, finns redovisade på www.ICA.se/buffe. Där får du också information om var rekvisitan i reportagen kommer från. X FÖR ALLA? – så funkar det Grön text–fritt fram! Visar att receptet är fritt från gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg. Röd text–stopp och byt ut! Visar hur receptet kan förändras så att det blir gluten-, laktos-, mjölkproteineller äggfritt. x Blå text–svårt att anpassa! Visar att receptet innehåller gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein och att detta är en väsentlig del av receptet–som är svår att ersätta med något annat. GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 minuter. 2.Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna och russinen. 3.Smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och russin. 4.Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm). Ställ in i ugnen 18–20 minuter. 5. Låt kakan svalna och skär den i 5x5 cm stora rutor. 6.Smält ev choklad till garnering i vattenbad. Bre eller klicka chokladen över bitarna. Servera kakan som den är eller med vispad grädde och bär. Ur boken »Baka i långpanna« av Ann-Kristin Hallgren, ICA bokförlag FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Kyckling med ångade grönsaker Sara, Malin & Manne testar Spa-sallad mitt i veckan Testlagat i oktober BUFFÉ 1 • 2009 39 FOTO: HANS MÅRTENSSON
Buffé Sida 40