Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 testlagarna SÅ TYCKER VI MIKAELA FRE
DIN Jag hade lite svårt att hitta ajvar men fann den till slut. Annars var det lätt att hitta varorna, och receptet var enkelt att förstå. Mmm, den här rätten gör vi snart igen! Fast nästa gång provar vi med en starkare ajvar och tar kanske lite mindre av den i stället. BETYG: 4,4 ÅKE NILSSON Andra gången skar jag lite större bitar av laxen. Bitarna fi ck dra i olja smaksatt med mortlade fänkålsfrön en stund innan de tillagades. Jag lät en matsked fi nhackad fänkål fräsa med löken och svampen. Slutligen toppade jag med skalade räkor vid serveringen. BETYG: 4,9 LAX OCH GRÖNSAKER I KRÄMIG AJVAR FÖR 4 PERSONER 600 g laxfi lé (utan skinn) 200 g champinjoner 250 g körsbärstomater 1 gul lök 1 burk ajvar relish (340 g) 2 dl lättcrème fraiche 1 påse färsk bladspenat (70 g) smör salt, peppar 10 GÖR SÅ HÄR: 1. Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2–3 cm stora bitar. 2. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter. 3. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna. 4. Låt småputtra några minuter tills fi sken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med jasminris och ev citronklyftor. MALIN SOLLERT Kändes lite som en festrätt att bjuda på. Till och med barnens kompisar gillade den! Jag bytte ut laxen mot räkor och kräftstjärtar och tog crème fraiche smaksatt med tomat och basilika i stället. Det blev toppengott och enklare att laga. Vi hade både jasminris och bulgur till. Defi nitivt en rätt jag kommer att göra fl er gånger. BETYG: 4,9 FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett i stället för smör. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, och smör mot mjölkfritt matfett eller olja. ICA Buffé nr 1, 2009 Snabbt och lätt
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40