Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Så jobbar testlagarna Testlagarna la
gar varje rätt två gånger. Första gången helt enligt receptet, andra gången är det fritt fram för justeringar efter egen smak. Betyget bygger på fl era delar: hur lätt det är att hitta ingredienserna i butiken, om receptet är lätt att förstå, om rätten är enkel att laga, om det är hälsosamt och om man kommer att laga rätten igen. Smaken är förstås den viktigaste parametern, vilket avspeglar sig i betyget. Som vanligt har vi tre olika receptmakare som skapar rätterna. Först ut är Petra Pettersson, i februari kommer Liselotte Forslin och i mars Elisabeth EkstrandHemmingsson. Rätterna är även testade i Bufféköket. GETOSTRISOTTO MED ROSTADE RÖDBETOR FÖR 4 PERSONER 600 g färska rödbetor 1 liter vatten + 2 grönsakseller hönsbuljongtärningar 1 gul lök 1/2 msk färsk hackad rosmarin (eller 1/2 tsk torkad) 3 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli) 2 dl vitt vin/matlagningsvin 200 g getost (chèvretyp) 1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter) 1 påse rucola (70 g) ev balsamicosirap olivolja salt, peppar FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Innehåller mjölkprotein. Gör laktosfri: välj ost som lagrats mer än 3 månader. testlagarna MALIN SOLLERT En typisk vuxenrätt! Min man, Johan, var helt salig – bland det godaste han ätit! Barnen gillade det inte alls. Andra gången tog jag grön- och vitmögelost i stället och lade till trattkantareller. Supergott! Sonen Eric, som tänker mycket på hälsa, var lite tveksam eftersom rätten innehåller så mycket ost. BETYG: 4,0 ICA Buffé nr 1, 2009 ÅKE NILSSON Balsamicosirapen fi ck jag koka ihop själv eftersom jag inte hittade den i min butik. Andra gången lade jag till fi nhackad röd och grön paprika för att få lite mer färg. En av mina gäster föreslog att man kunde servera den som en liten förrätt, med lite mindre risotto och mer rostade rödbetor. BETYG: 4,1 MIKAELA FREDIN Jag är inte så förtjust i getost så detta var inte min favorit. Men Daniel och hans pappa, som vi bjöd in att smaka, tyckte om rätten och tog om av den. Plus i kanten för att det blev så lite disk! I upplagning två tog vi riven ost i stället för getost och bytte ut de rostade rödbetorna mot inlagda. BETYG: 3,0 10 Fredagsgott
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40