Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 FÄRSKA VÅRRULLAR Snyggt paketerade gr
önsaker. Rullarna är lite pyssliga att göra men kan förberedas i god tid. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 1 paket rispapper (21 cm i diameter) 2 schalottenlökar 100 g champinjoner 100 g vitkål 50–75 g färsk ingefära 200 g färska böngroddar 125 g salladslök 1 morot 1/2 paket glasnudlar (50 g) 1/2 msk socker 3 msk soja (gärna ljus sort) rapsolja sweet chilisås till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva champinjonerna tunt. Skär vitkålen i tändstickstunna strimlor. Skala och riv ingefäran fint. 2.Fräs schalottenlök, champinjoner, vitkål, ingefära och böngroddar i en het panna i 2 msk olja, 2–3 minuter. Lyft ur och låt svalna. 3.Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp nudlarna med en sax i mindre bitar (de blir då mer lättarbetade). 4.Skär salladslöken fint. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, grönsaker, nudlar, socker och soja. 5.Blöt en ren kökshandduk och krama ur. Lägg den på köksbänken. Doppa 1 rispapper i taget ca 30 sekunder i hett vatten. Lägg det på handduken. Lägg 2–3 msk av röran i mitten, vik in kanterna och rulla till en rulle. Skär i mindre bitar. Servera med sweet chilisås. 8 TIPS! Alternativ till rispapper Hittar du inte rispapper så servera fyllningen som en sallad i stället. Dubblera mängden glasnudlar och klipp färsk koriander över vid serveringen. Bjud sweet chilisåsen till. KYCKLINGSPETT En given thai-favorit! Citrongräs och currypaste ger rätta dofterna. Jordnötssåsen kan serveras varm eller rumstempererad. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 500 g kycklingfilé MARINAD 2–3 citrongrässtjälkar 3 vitlöksklyftor 2 msk röd currypaste BUFFÉ 1 • 2009 2 msk råsocker 1/2 dl jordnötssmör (gärna osaltat) 1/2 dl asiatisk fisksås ca 11/2 dl färskpressad limejuice (5 lime) blötlagda träspett GÖR SÅ HÄR: 1.Skär kycklingen i 1–2 cm breda strimlor. 2.Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och »I vissa områden är maten så stark att man inte klarar en tugga till. Ändå tar man den där tuggan för att det är så himla gott. I Thailand säger man ’Aroy mack mack’ som betyder ’Mycket gott’!« Mikael Göransson, som gjort recepten till festen
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40