Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 En uppskattad Bufféklassiker gör com
e back: Billiga veckan. Du får recept på fem middagar som kostar under 400 kronor. Vi utgår från att vissa ingredienser fi nns i skafferiet, t ex salt, peppar och matfett till stekning. Mer info om Billiga veckan fi nns på www.ICA.se/buffe RECEPT ELLINOR JIDENIUS FOTO ELLINOR HALL Billiga veckan måndag KYCKLINGGRYTA FÖR 4 PERSONER Koka 3 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta fi nt. Strimla 1 klyfta vitkål (300 g). Skär 500 g frysta, tinade kycklinglårfi léer i ca 2 cm breda strimlor. Fräs 1–2 msk curry försiktigt i 1 msk smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3–4 minuter. SMARTA TIPS! ✓ Snabba mellanmål Tortillabröden som blir över från tisdagens middag går utmärkt att frysa. Lägg smörpapper mellan dem så att de inte klibbar ihop. Ta fram och lägg ost och skinka, korv eller något annat favoritpålägg mellan två bröd. Stek 3 minuter på varje sida och skär i bitar. ✓ Polenta Byt ut 1–2 dl av vetemjölet mot polenta när du bakar bröd. ✓ Dragon En örtkrydda med karaktär. God i dressingar till bönor och linser. Rör ihop en vinägrett med 3 msk olivolja, 1 msk vinäger, 1 msk dijonsenap, 1 tsk fl ytande honung och 1/2 tsk torkad dragon. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. ✓ Vitkål Vitkål är billigt och miljösmart. Svenskodlad kål fi nns från slutet av juni fram till våren. Användningsområdena är många. Passar som bas i woken eller i en cole slaw. 30 BUFFÉ 1 • 2 009 B U F F É X • 2 0 0 8 Häll i 1 förpackning krossade tomater (500 g), 1 1/2 msk konc kycklingfond + 2 dl vatten och kycklingstrimlor. Låt koka ca 10 minuter. Kärna ur och skär 1 syrligt äpple i cm-stora bitar. Tillsätt äpplet när ca 3 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö 1/2 dl mandelspån över grytan och servera med ris. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och kontrollera fonden. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och kontrollera fonden. Gör äggfri: kontrollera fonden. tisdag PALSTERNACKSSOPPA MED QUESADILLA FÖR 4 PERSONER Skala och skär 500 g palsternacka, 400 g potatis, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta i bitar. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tillsammans med 1 tsk timjan i en stor kastrull i 3–4 minuter. Häll på 1 1/4 liter vatten, 1 1/2 msk konc kycklingfond och 1 burk avsköljda kikärter (400 g). Låt småkoka 15–20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer. Häll i 2 dl mjölk. Låt koka upp. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Dela, kärna ur och fi nhacka 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar). Riv 100 g lagrad ost. Fördela osten och chilin på 2 tortillabröd. Lägg på 2 tortillabröd som lock. Stek i en torr tefl onpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Skär varje tortilla i 4 bitar och servera med soppan. FÖR ALLA? Äggfri, men kontrollera fonden och brödet. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Under 400 kronor! inköpslistan Hela www.ICA.se/buffe fi nns på Indisktouch
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40