Buffé 1
Theo och Vera laddar inför små grodorna. FLARN ME
D SARDELLER & SPARRIS Midsommarpizza på frasig smördeg. FÖR 4–6 PERSONER 1 rulle kyld smördeg (250 g) 1 ½ dl ricotta 1 ägg 1 dl finriven parmesan 1 ½ msk sardellcrème på tub 2 knippen grön sparris (à 250 g) ½ dl hackad mynta ½ dl hackad basilika olivolja mynta och basilika till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Rör ihop ricotta, ägg, 12 B UFFÉ 6– 7 • 2016 parmesan och sardellcrème till en slät kräm. 3. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Nagga degen med en gaff el.Bred på krämen. 4. Grädda 15–20 minuter, tills pajen puff at upp och fått fi n färg. 5. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och vänd runt med örterna och 2 msk olivolja. 6. Toppa fl arnet med sparrisen och strö över resten av örterna. CRUDITÉ MED SESAMDIPP Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. FÖR 4–6 PERSONER 1 knippe morötter (ca 400 g) 1 knippe rädisor (ca 200 g) 250 g sockerärter 1 endive (ca 100 g) 1 selleristjälk salt, nymalen svartpeppar olivolja ev harsyra till garnering BÖN- OCH SESAMDIPP 1 förp kokta stora vita bönor (ca 400 g) ½ dl matyoghurt (10 %) 1 ½ msk tahini (sesampaste) 1 msk färskpressad citronjuice ½ riven vitlöksklyfta 1 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke med isvatten. 2. Bön- och sesamdipp: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät kräm. Krydda med 2 krm salt och ½ krm peppar. 3. Lägg upp dippen i en skål, ringla över lite olivolja och toppa gärna med harsyra. 4. Lyft upp grönsakerna och låt rinna av på hushållspapper. 5. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat. Servera med dippen.