Buffé 1
Sommarlyxigt De har provlagat, ätit och redigerat
tusentals recept. Men hemma i sina egna kök, eller vid grillen i sommar – vad lagar de då? Här är rätterna som Buffés Ellinor, Sofia, Camilla och Lina gärna gör när de får välja fritt. Ellinors sommarsallad! KÅLRABBISALLAD MED ÄPPLE & GETOST Kålrabbi är en grönsak som man lätt glömmer bort, men den är mild och fi n i smaken. Och med ett schyst krisp. Rökt makrill är gott till. FÖR 4 PERSONER 800 g kålrabbi 1 grönt syrligt äpple 2 tsk äppelcidervinäger 1 tsk flytande honung 2 dl matyoghurt (10 %) 250 g getost (av chèvretyp) 1 påse mâchesallad (65 g) 1 msk torkade tranbär ½ dl rostade solrosfrön olivolja 26 B UFFÉ 6– 7 • 2016 salt, peppar ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala kålrabbin. Skär först i 2–3 mm tjocka skivor och sedan i tunna stavar. Dela, kärna ur och skär äpplet på samma sätt. 2. Blanda detta med 3 msk olja, vinäger, honung, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Låt stå och dra ca 15 minuter. 3. Blanda yoghurten med hälften av getosten. Krydda med salt och peppar. 4. Vänd ner mâchesalladen i kålrabbi- och äppelblandningen. Lägg upp på ett fat. 5. Fördela bitar av getosten på. Strö över tranbär och solrosfrön. Servera getostyoghurten och ev makrillen vid sidan av. grillen Recept Lina Wallentinson, Sofi a Nilsson, Ellinor Jidenius & Camilla Thörnqvist Styling Anna Wendt Foto Lisa Björner Häng vid