Buffé 1
INDISKA KYCKLINGSPETT MED PÄRLCOUSCOUS & MYNTARAI
TA Låt kycklingen marinera 1–3 dygn i yoghurt med kryddor så får den mycket smak. FÖR 4 PERSONER 600 g kycklinglårfilé 2 dl naturell yoghurt (3%) 1 tsk spiskummin 1 tsk gurkmeja 1 pressad vitlöksklyfta 2 fänkål rapsolja salt, svartpeppar MYNTARAITA 2 dl matyoghurt (10%) 1 krm kajennpeppar 2 msk strimlad mynta 2 tsk färskpressad limejuice 2 tsk honung COUSCOUSSALLAD 2 dl pärlcouscous 250 g frysta, tinade sojabönor 2 msk olivolja 1 msk finrivet limeskal 1 påse babyspenat (65 g) GÖR SÅ HÄR: 1–3 DAGAR FÖRE SERVERING: 1. Rör ihop yoghurt, spiskummin, gurkmeja, vitlök och 1 tsk salt. 2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. Låt stå i kylen 12–24 timmar. 3. Trä kycklingbitarna på 4 spett. 4. Rör ihop alla ingredienser till raitan. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. 5. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda med övriga ingredienser och krydda med 1½ krm salt och 1 krm peppar. 6. Ansa och dela fänkålen på längden. Pensla med olja och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. 7. Grilla spett och fänkål ca 5 minuter, tills de fått fi n färg och kycklingen är klar. 8. Skär fänkålen i mindre bitar och vänd ner i couscoussalladen. Servera med myntaraitan. Sofia goes India Grillwoken är perfekt till grönsakerna. Och handyman-handsken behövs när det hettar till i kolbädden, tycker grillproff set Sofi a. För alla Se ica.se/buff e 28 B UFFÉ 6– 7 • 2016