Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Sofi a Nilsson, sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Henrica Dieden Bark Webbredaktör: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAkort. Mer info på ica.se. Nästa nummer kommer 17 augusti Härliga augusti! Ta vara på sensommaren med fräscha gröna drinkar, snygga pajer, snabba pastarätter och massor av smarta vardagsknep. Fikagäster på ingång? Satsa på en somrig kaka som är både mjuk, seg, knaprig och saftig. Och inte minst superlätt att baka. Bara rör ihop smeten, häll i en form, grädda och bjud! Recept Ellinor Jidenius Styling Anna Wendt Foto Lisa Björner SNABBA BÄRKAKAN Mikra smöret lite hastigt, så blir det »rumsvarmt« på ett kick! Toppa kakan med de bär du gillar bäst – de fl esta passar utmärkt till choklad. GER 10 BITAR Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop 150 g rumsvarmt smör, 1½ dl strösocker och 1 tsk vaniljpulver. Tillsätt 1 ägg och fortsätt röra till en jämn smet. Blanda ner 50 g fi nhackad mörk bakchoklad. Tillsätt 4 dl vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver och rör snabbt ihop. Tryck ut smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över 5 dl bär (t ex hallon och röda vinbär) blandat med 3 msk strösocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Vinn 300 kronor i matpengar! 2. Toppar avokadoglassen A. Kakaonibs B. Passionsfrukt C. Bipollen 3. Slår följe med matjessillen A. Sötpotatis B. Gulbetor C. Morötter 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buff e, mejla svarsraden till tavling.buff e@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm – senast den 31 juli. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 17 augusti. 1. Smörig kaff eikon från USA A. Dave Asprey B. Dive Osprey C. Devi Esprey 4. Rätt temperatur för syltkoket A. 107–108˚C B. 105–106˚C C. 106–107˚C MAJNUMRETS RÄTTA RAD: 1C, 2B, 3C, 4C, 5C 5. Satsar veganskt på Liseberg A. Green Room B. Green Kitchen C. Green Table till sist... B UFFÉ 6– 7 • 2016 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 47 Sommarsött! För alla Se ica.se/buff e coola BOWLS Kompa slingriga zoodles och krispiga groddar med krämig avokado. Eller mjukbakade morötter med kylig mynta och söta russin. Buffés Nina Olsson tar sallader till en ny nivå. Nu snackar vi superbowls. Recept & foto Nina Olsson Morocco feeling Salladsstrategi »I en skål behövs oftast två stjärnor, en i huvudrollen och en support, ofta såsen. Kontrast i texturen är viktig. Nötter, groddar, fi nstrimlad kål eller gryn ger tugg. Avokado, en krämig dressing, bakade eller grillade rotfrukter ger mjuk- och fyllighet. Skapa spänning i smakerna – sätt het chili mot kylig mynta, citrus mot sälta osv. En enkel dressing kan variera och lyfta skålen till nya höjder.« HARISSAMORÖTTER MED COUSCOUS & TAHINI Lyxig skål med infl uenser från Nordafrika! Chilipasten harissa ger varm hetta. FÖR 4 PERSONER 600 g knippmorötter (gärna olika färger) 2 rödlökar 1 tsk spiskummin ½–1 msk harissa 4 avokador 6 dl kokt couscous (gärna fullkorn) ½ dl strimlad mynta 1 dl hackade, rostade sötmandlar 1 dl russin (gärna gula) olivolja salt TAHINIDRESSING ¾ dl tahini (sesampaste) ½ dl färskpressad apelsinjuice 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 ½ tsk lönnsirap 40 B U F F É 6– 7 • 2016 GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Ansa morötterna och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. 3. Blanda spiskummin, harissa, 3 msk olivolja och 1 tsk salt. Blanda med morötter och lök på en bakpappersklädd plåt. 4. Rosta mitt i ugnen ca 40 minuter. 5. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med 1 tsk salt. Späd ev med 2 msk vatten. 6. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor. 7. Fördela couscousen i 4 skålar. 8. Blanda morötter och lök med avokado och mynta i en bunke. Fördela salladen i skålarna. 9. Toppa med mandlar och russin. Ringla över dressingen. 2016-05-23 13:47