Buffé 1
brödtext oavsett väder Regn eller sol? Det är den
ständiga frågan. Oavsett svaret bjuder vårt midsommarbord på en hel massa gott. Efterlängtade rätter men med en och annan spännande smaktwist. Recept & styling Caroline Dafgård Widnersson Foto Simon Bajada V 8 ad vore midsommar utan ägg, lax, matjes och tårta? Receptmakare Caroline har utgått från smakerna vi återkommer till år efter år men lagt till små fi nurliga smakkompisar som piggar upp och överraskar – så där lite lagom. För inte måste det vara potatis till matjessillen – gulbetor lyfter både smak och utseende. Den sojagravade laxen fl örtar hejvilt med japansk tataki, genom att snabbt halstras för att få god yta. Och säkert upprör det en del – inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, faktiskt, för det blir ju så vansinnigt mumsigt. Speciellt ihop med en dressing med mycket dragon så att tankarna osökt rör sig mot en nyslagen bearnaise. Det frasiga smördegsfl arnet med ricotta, parmesan och sparris känns som en värdig nytändning för den som ätit en västerbottenspaj för mycket i sina dar. Glad midsommar! B UFFÉ 6– 7 • 2016 Sara spanar in tårtan. Minibröd se ica.se/buff e Go’a smaker