Buffé 1
Nice cream t Mixa en snabb nice cream eller fixa
snygga smoothie pops med röda bär. Men framför allt – missa inte pinnarna med ljuvligt krämig chokladglass på cashewnötter och kokosmjölk. Laga glassen själv i sommar – helt utan »glassig« grädde, mjölk och ägg. Recept Ellinor Jidenius Foto Lennart Weibull SANDWICHBITAR MED BJÖRNBÄR & LIME En mäktig liten munsbit med fräscha smaker, perfekt att ha på lut i frysen! GER 12 STYCKEN 200 g cashewnötter (naturella) ½ dl kokosgrädde ¾ dl agavesirap 1 krm vaniljpulver 1 msk finrivet limeskal 3 msk färskpressad limejuice ¾ dl kokosolja 75 g tinade björnbär BOTTEN 1 ½ dl sötmandel 120 g färska, urkärnade dadlar (gärna medjool) ½ tsk vaniljpulver 1 krm salt 2 msk kokosolja 34 B UFFÉ 6– 7 • 2016 GÖR SÅ HÄR: 1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar. 2. Botten: Mixa mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smidig deg. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. 3. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fi nt i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver samt limeskal och -juice. Fortsätt mixa till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa. 4. Bred ut hälften av fyllningen på bottnen. Jämna till ytan. Ställ in i frysen ca 30 minuter. 5. Tillsätt björnbären till resterande fyllning, men spara några hela bär. Mixa till en jämn smet. 6. Bred ut björnbärsfyllningen ovanpå limefyllningen. Tryck ner de hela björnbären. Jämna till ytan. Ställ in i frysen ca 6 timmar, tills den stelnat. 7. Tryck ut resten av mandelsmeten på björnbärsfyllningen. Ställ in i frysen ca 30 minuter. 8. Ta ut glassen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skär i 12 bitar. g l t i a r s s fss a gla !