Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
FÖRSMAK Vin t e r ny t t NYTT I BUTIK Vilda djur
väntar i blöjhyllan Känner du Kajsa Krokodil, Ada Apa och Billy Björn? Inte än kanske, men snart kommer dessa att vara frekventa besökare i många barnfamiljers badrum. De utgör nämligen grunden för Axfoods nya barnsortiment, Minstingen. ☞ Minstingen består till en början av blöjor, torra tvättlappar, amningskupor, bomullspinnar, bomulls– pads och våtservetter, men sortimentet kommer att utökas med fler produkter för familjens yngsta. Anna Viktorsson på Lille fabrik står bakom designen. Inspirationen fick hon när hon själv var gravid med sitt andra barn. — Jag var alltså mitt i målgruppen. Min busiga 2,5-åring som älskar vilda djur blev en inspirationskälla, och samtidigt upplevde jag barnhyllorna som väldigt oinspirerande. Jag tyckte det var dags för ett varumärke som pratar till både barn och vuxna. Ur det föddes Minstingen, med visionen att peppa och förenkla för trötta småbarnsföräldrar och samtidigt erbjuda en sagovärld som kan älskas av barn. På produkterna möter vi Vildingarna, ett glatt gäng vilda djur som busar och berättar om hur kul det kan vara med vardagsrutiner som att byta blöja och borsta tänderna. Något som Anna Viktorsson saknat. — I princip alla barnvårdsprodukter kommunicerar med vuxna. Minstingen utgår i stället från barnen, och de busiga illustrerade djuren är så mycket mer än bara blöjor och våtservetter, de är Kajsa Krokodil, Billy Björn och Ada Apa som vill följa med hem från butiken. Produkterna finns redan ute i butik. BAKOM CHARKDISKEN SEDAN 1936 Allt började när farmor och farfar köpte ett charkuteri i Haga, Göteborg. Mycket har hänt sedan dess, men det är också en hel del som är sig likt. Vi håller fast vid den ursprungliga, enkla aff ärsidén: att sälja goda charkuterier tillverkade av fi na r vå aror som vi förädlar med gedigna hantverksmetoder. Att kvalitet lönar sig har vi fått många bevis på genom åren. Bland annat har vi vunnit ett hundra-tal medaljer i Chark-SM. Men viktigast av allt, våra korvar och skinkor har blivit omtyckta pålägg på allt fl er frukostbord och kvällsmackor. Familjeföretagare i tredje generationen 10 HEMLAGAT TEXT: ELSA LARSSON FOTO: CHI STER JANSSON
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist